Stanislav Hrabě
19. dubna 2011 • 09:45

BLOG: Takhle konec nevypadá. Ale může

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

STANISLAV HRABĚ - Jarní plískanice, sníh. Nevlídné počasí. A přesto historický den. Slavia Praha, nejstarší český klub, slavila ligovou premiéru. 1. března 1925 v nové asociační lize porazila SK Libeň na jejím hřišti Na Korábě 9:3. První ligový sešívaný gól vstřelil šutér Rudolf Sloup-Štapl.



Svítilo sluníčko, teplo hřálo diváky. Slavia Praha ve 24. kole Gambinus ligy ročníku 2010/2011 poráží Slovácko. Radost, avšak uměřená. Hrozí, že přítomní diváci jsou svědky dalšího historického dne – posledního ligového klání slavného klubu.

Co bylo mezi těmito dvěma daty? Roky snů i roky prokletí, jak se zpívá ve slávistické hymně. V lize československé, protektorátní i české celkem 17 titulů, desítky reprezentantů, legendární jména: Plánička, Puč, Bican, Lála, Veselý, Kuka, Šmicer. A najednou možná konec. Když nedostanou hráči plat, v Plzni už nenastoupí. Finanční krach a s ním neodvratný zánik.

Takhle konec ale přece nevypadá, bouří se přítomný. Moderní stadion, silná sestava, přesvědčivé vítězství. Ne ošuntělí ztroskotanci se zalátanými dresy, potrhané sítě, výkon osudové odevzdanosti.

Jestli Slavia padne, tak v ucházejícím lesku. Jako oběť světa, kde se nežebrá, ale také neexistují jiné hodnoty než peníze.

ČERVENÁ KARTA PRO VŠECHNY TAJEMNÝ! Potom, co vyplavaly na povrch reálná situace v klubu, mají fanoušci jasno o vinících. Na transparentu figuruje i jméno Antonín Franc
ČERVENÁ KARTA PRO VŠECHNY TAJEMNÝ! Potom, co vyplavaly na povrch reálná situace v klubu, mají fanoušci jasno o vinících. Na transparentu figuruje i jméno Antonín Franc

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud