6. května 2011 • 14:26

Franc: Já a Sisákova figurka? Bez komentáře

Autor: pj, har
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Miroslav Platil opouštěl s Antonínem Francem sál, ve kterém rokovala licenční komise ČMFS, šlo snadno dopředu rozpoznat, že fotbalová Slavia licenci nedostala. Jejich zamyšlené tváře přehlédnout nešlo. Také se ale čekalo na to, zda Franc, jenž se považuje za vlastníka klubu, poskytne médiím první rozhovor. Pár nicříkajících vět pronesl, poté raději odešel.



Antonín FrancFoto ČTK
Už z dálky novináři zaslechli, jak Miroslav Platil upozorňuje předsedu licenční komise Bohuslava Pavlíka, co by sdělení rozhodnutí v tu chvíli způsobilo. Zrovna se totiž dohrával první poločas duelu Slavia-Olomouc. A dobře víte, jak utkání dopadlo. Nebo spíš nedopadlo.

Kdyby komise zveřejnila svůj verdikt v inkriminovanou chvíli, řádění fanoušků v Edenu mohlo být mnohem radikálnější.

"Jestli ji (licenci) nedostaneme, lidi to v Edenu zapálí," pravil Platil. Přesto se mezi fanoušky o poločasové přestávce vydal. Ale jeho ujištění, že dělá všechno pro to, aby Slavii zachránil, příznivcům nestačilo. A tak se dal na ústup.

Poprvé navíc do médií promluvil Antonín Franc, někdejší šofér Františka Chvalovského a "pobočník" Petra Sisáka braného za opravdového majitele Slavie.

"Chci říct, že Slavia našla silného investora, který to myslí se Slavií vážně. To je všechno," uvedl. Byť se jedná o investora, který do klubu zatím napumpoval "jen" 30% částky z desetimilionového dluhu. A dosud médiím chodí pouze tiskové zprávy, že Natland nepřestává mít zájem...

Co ještě Franc řekl? Vlastně už nic. Na otázku, jestli je skutečně nastrčenou figurkou Petra Sisáka, jak se píše v médiích, odpověděl stroze: "Takhle, já noviny nečtu. A bez komentáře."

Slavia se proti neudělení licence může odvolat. Rozhodne až 31. květen, do kdy musí splnit veškeré podmínky. Jinak spadne do třetí ligy.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud