7. května 2011 • 20:42

Titul je blízko, ale i daleko, říká Bakoš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výhře nad Mladou Boleslaví vedou fotbalisté Plzně ligu tři kola před koncem stále o čtyři body a mají titul na dosah. Podle hráčů se sice mistrovská trofej přiblížila, ale ještě pořád je hodně daleko. Západočeši považují za důležité, aby se v posledních kolech vyvarovali polevení ve druhých poločasech tak, jako se jim to stalo v posledních kolech.



"Titul je blízko, ale také strašně daleko. Dnes se jen trochu přiblížil. Pořád potřebujeme dvě vítězství. Teprve, až je získáme, řeknu, že je titul blízko," řekl po zápase útočník Marek Bakoš, který k výhře nad Mladou Boleslaví 3:1 přispěl gólem a asistencí. "U toho gólu mě skvěle našel Pavel Horváth. Ani jsem nedoufal, že to na mě projde. Musím Pavla pochválit," dodal.

Také kapitán Horváth nechtěl spekulovat o tom, jak blízko je titul. Divil se však prohlášení trenéra konkurenta v boji o titul Sparty Jozefa Chovance, který řekl, že si klidně vsadí na to, že Sparta získá titul. "Sázet je přece zakázaný, takže by Pepa měl jít na disciplinárku," řekl Horváth v žertu. "Samozřejmě kdybych mohl, tak bych si šel vsadit na Plzeň. Byl bych zvědavý, co byste mi řekli, kdybych si vsadil na Spartu," dodal.


Pokud prý chce Plzeň titul, tak se ale hráči musejí vyvarovat podobných výpadků ve druhých poločasech, kterých se dopustili v posledních kolech včetně dnešního zápasu. "Ale není to o kondici, jak se říká. Je to o tom, že nemáme stoprocentní přístup, polevíme a jsme pohodlní. Neobětujeme se tak jako v první půli," kritizoval Horváth, který však má i jiné vysvětlení. "Ona přes půli vždycky malinko vyroste tráva a míč pak běhá pomaleji, což nám nevyhovuje," neodolal, aby nepřidal další vtip.

Horváth i Bakoš ale Plzni nepomohou v příštím duelu v Teplicích, jelikož je čeká disciplinární trest. Horvátha za to, že byl v závěru po druhé žluté kartě vyloučen. "Obě karty byly za hloupost. Při první jsem nechtěně zavadil o Chramostu. Na konci jsem zůstal při standardce jako poslední, míč letěl za mě a zaplaval mi. Nejprve jsem myslel, že ho zahraju nohou, pak hlavou a nakonec jsem si zahrál rukou. Předvedl jsem takovou pěknou sestavu," popsal Horváth.

Také Bakoš litoval toho, že neudržel nervy na uzdě a za protesty dostal čtvrtou žlutou kartu. "Byl jsem faulovaný, ale rozhodčí to otočil a tím to ve mě bliklo. Že je to čtvrtá žlutá, jsem si uvědomil, až když jsem ji dostal," přiznal Bakoš, který se prý do Teplic hodně těšil. "Hrál jsem tam dvakrát a dal jsem tam tři góly, o to víc mě to mrzí," dodal.

Pavel Nedvěd zdraví fanoušky na zápase Plzně s Mladou BoleslavíFoto Jaroslav Legner – Sport
Po zápase jim přišel pogratulovat k výhře nad Mladou Boleslaví také držitel Zlatého míče a plzeňský odchovanec Pavel Nedvěd.

"Méďa přišel po zápase do šatny a říkal, že to byl pěkný fotbálek. Asi jsme ho pobavili tou naší čutanou. Já se s Pavlem znám, ale pro kluky to byl velký zážitek," prozradil Horváth, který Nedvědovi závidí, v jaké se i rok po konci kariéry drží kondici. "Musím přiznat, že má Méďa lepší postavu než já," dodal Horváth.

Plzeň snadno přehrála Mladou Boleslav a znovu vede o čtyři body
Plzeň snadno přehrála Mladou Boleslav a znovu vede o čtyři body

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud