8. května 2011 • 16:07

Bohemians otočili duel s Olomoucí a jsou čtvrtí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 otočili zápas 27. ligového kola s Olomoucí a po výhře 2:1 poskočili před svého soupeře už na čtvrté místo v tabulce. Pokud tuto příčku uhájí do konce sezony, vyrovnají své nejlepší umístění v samostatné ligové historii z ročníku 2001/02.



Sigma v Edenu vedla po Přikrylově trefě, ale "klokani" nepříznivé skóre díky vlastnímu gólu Kučery a Škodově osmé brance v sezoně otočili.

V úvodu to přitom na čtvrtý domácí triumf Bohemians po sobě nevypadalo. Hanáci, kteří se do Edenu vrátili po třech dnech od nedohraného úvodního semifinále Ondrášovka Cupu proti Slavii, působili fotbalovějším dojmem. Jako by chtěli vyvrátit, že staví ligu až na druhé místo za domácí pohár.

Hostům nejprve dvakrát zkazila radost branková konstrukce. Ve 20. minutě trefil Doležal tyč a o osm minut později hlavičkoval po Janotkově centru Petr pro změnu do břevna. Vzápětí už Hanáci slavili, Sňozíka překonal Přikryl.

Z vedení se ovšem Olomouc těšila jen sedm minut. Přetažený centr ze strany vrátil hlavou před branku Ibragimov a Kučera si míč nešťastně srazil do vlastní sítě. Do té doby přitom domácí příliš nebezpeční nebyli.

Také druhou půli začali lépe Hanáci a "klokani" mohli v 53. minutě děkovat Sňozíkovi, že opět neprohrávali. Domácí kapitán zázračným zákrokem vytáhl na roh hlavičku nehlídaného Petra.

Bohemians se postupně z náporu vymanili a v polovině druhého dějství dokonali obrat. Domácí kouč Pavel Hoftych si mohl gratulovat k vydařenému střídaní. Hartig byl na hřišti dvě minuty, když přiťukl Škodovi a ten osmým gólem v sezoně potvrdil, že je aktuálně nejlepším střelcem Pražanů.

Olomouc už pátou prohru z posledních šesti ligových zápasů odvrátit nedokázala, Hořavu v závěru skvěle vychytal Sňozík. "Klokani" dali výhrou předčasný dárek k pondělním 44. narozeninám kouči Hoftychovi, který možná po sezoně odejde do Trnavy.

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)
Branky:
36. vlastní Kučera, 69. Škoda - 29. Přikryl. Rozhodčí: Adámek - Čecháček, Szarowski. ŽK: Hartig - Vepřek. Diváci: 2614.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Bartek - Moravec, Kraus (38. Nešpor), Sedláček, Štohanzl (87. Lukáš) - Škoda, Ibragimov (67. Hartig). Trenér: Hoftych.
Olomouc: Blaha - Janotka, Kučera, Koutný, Vepřek - Přikryl (67. Bajer), Rossi, Hořava - Petr (67. Šultes), Doležal, Navrátil (79. Tomeček). Trenér: Psotka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud