8. května 2011 • 16:11

Ústí propadlo s Příbramí a je blízko sestupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen na nepravděpodobnou kombinaci výsledků jsou odkázané šance Ústí nad Labem na záchranu v první fotbalové lize. Ve 27. kole podlehli Severočeši doma v přímém souboji čtrnácté Příbrami 0:3 a tři kola před koncem soutěže na ní už ztrácejí sedm bodů.



Výhra hostů se zrodila v samém závěru prvního poločasu, kdy se trefili Wágner s Koukal, v závěru pak ještě přidal pojistku třetím gólem Papšys.

Ústí se už ve čtvrtek dozvědělo, že nedostalo od svazu profesionální licenci nutnou pro působení v příštím ročníku první a druhé ligy a dnes utrpělo ránu i přímo na hřišti. Ústečané v Teplicích přitom už tradičně nehráli špatný fotbal, od začátku se snažili tvořit hru a dostávali se i do šancí, ale s nimi si poradit už neuměli.

Ve 14. minutě se zjevil za obranou Krbeček a z první vypálil šajtlí k tyči, jenže brankář Hruška míč stihl vyškrábnout. Ústecká bázlivost v šestnáctce byla ještě víc vidět o čtyři minuty později, kdy osamocený Lamešič pohrdl luxusním centrem od Martykána a zbrklou střelou dal jenom další šanci na příjemné protažení Hruškovi.

Právě výkony brankářů se záhy ukázaly jako klíčové. Zatímco Hruška dokázal těžkým reflexivním zákrokem zlikvidovat i hlavičku Krbečka, ústecký Vorel už takovou oporou nebyl.

Na záchranářský souboj Ústí s Příbramí si moc fanoušků cestu nenašlo
Na záchranářský souboj Ústí s Příbramí si moc fanoušků cestu nenašlo

Vše začalo pět minut před poločasem. Příbram už předtím hrozila z brejků a při jednom takovém se Klesa dostal už skoro do zámezí, ale rozhodčí ho nechali odcentrovat a Wágner z malého vápna v pohodě hlavičkoval do sítě.

To pro domácí nebyla poslední rána. Ve 44. minutě si postavil příbramský Koukal míč k trestnému kopu z dobrých 35 metrů, ale i skoro od postranní čáry zamířil do horního růžku neomylně a Vorel stojící u protější tyče neměl nárok.

Marius Papšys svléká dres po svém gólu do sítě Ústí nad LabemFoto Jaroslav Legner (Sport)

Zatímco první poločas nabídl zajímavý fotbal se spoustou zmarněných šancí, který nevypadal jako zápas týmů z chvostu tabulky, druhá část už mnoho nebezpečných akcí nenabídla. Příbram se zatáhla před vlastní vápno a nechala Ústí se trápit marným dobýváním, zatímco sama vyrážela do otevřené ústecké obrany.

V 86. minutě mohl výhru Příbrami definitivně pojistit Wágner, který si našel na malém vápně centr z levé strany a po jeho ráně se vydal míč na cestu mezi břevnem a brankovou čárou, ale rozhodčí nakonec situaci jako gól nevyhodnotili.

Tým zpod Brd to už ale mrzet nemuselo, protože Ústí dohrávalo v naprosté křeči a stejně ještě jednou inkasovalo. Přečíslení ve třetí minutě nastavení zakončil ránou pod břevno ze dvou metrů Papšys.

FK Ústí nad Labem - 1. FK Příbram 0:3 (0:2)
Branky:
40. Wágner, 44. Koukal, 90.+3 Papšys. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Štěrba. ŽK: Vrtělka - Plašil, Tarczal, Papšys. Diváci: 458.
Ústí n.L.: Vorel - Stožický, Džuban, Valenta (63. Veverka), Dvořák - Doležal (46. Volek), Zachariáš (17. Lamešič), Vrtělka, Jindráček - Martykán - Krbeček. Trenér: Habanec.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, P. Pilík (81. T. Pilík), Tarczal, Pleško - Koukal (71. Papšys), Wágner (86. Huňa). Trenér: Kopač.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud