14. května 2011 • 13:30

Hoftycha rozzuřil Královec: To je nepochopitelné!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud Pavel Hoftych skutečně odejde trénovat Spartak Trnava, jedno je jisté – rozhodčí jako Pavel Královec mu na Slovensku určitě chybět nebudou. Způsob, jakým vedl jeden z nejlepších českých sudí utkání Sparta – Bohemians (2:0), hnul kouči hostí pořádně žlučí.



Mělo to být ohnivé derby, špičková podívaná plná dramatických momentů. Vždyť proti sobě šly druhá Sparta a čtvrtí Bohemians, tedy aspirant na titul a největší překvapení sezony. A pochopitelně dva odvěcí rivalové.

Jenže očekávaný duel zklamal, byl záhy bez náboje. Na »vině« byl především vynikající nástup Sparty, která neškodného soka uzemnila dvěma zásahy a hru bezpečně kontrolovala.

„Byli jsme na odpis. Sparta jednoznačně dominovala,“ uznal kouč Bohemians 1905.

O poslední teoretickou naději na zvrat pak mátožné hosty připravil rozhodčí Pavel Královec, který jim krátce před přestávkou vyloučil střídajícího Azize Ibragimova.

„Rozhodčí Královec tím verdiktem vstoupil nepochopitelným způsobem do utkání,“ štvalo Hoftycha ještě na tiskové konferenci. „Druhý poločas nebylo o co hrát, na což doplatili hlavně diváci. V jedenácti bychom určitě víc zlobili.“

Pekhart se probijí přes Lukáše s Jindřiškem
Pekhart se probijí přes Lukáše s Jindřiškem

Agilní Ibragimov vlétl na hřiště jako velká voda, mohl hru Bohemians určitě oživit. Jenže na trávníku vydržel jen tři minuty. Během nich mu Královec dvakrát zamával před očima žlutou kartou – a uzbecký reprezentant se mohl jít sprchovat.

Hoftych měl oba momenty jako na dlani. Takže jen nevěřícně kroutil hlavou.

„Nejprve Aziz dojel souboj bez kontaktu. Rozhodčí ho zklidňoval, on beze slova roztáhl ruce a dostal žlutou,“ popisoval vršovický trenér první napomenutí.

Sudí Pavel Královec vyloučil Bohemce Ibragimova za tři minutyFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Pak šel Aziz proti obraně soupeře, byl zezadu přistrčen a dopadl na Brabce. Omlouval se mu, že na něj spadl, a rozhodčí Královec vytáhl druhou žlutou,“ pokračoval Hoftych.

„Vzhledem k tomu, jaké tam byly souboje před šestnáctkou ze strany sparťanů, bylo Azizovo vyloučení vůči nám naprosto zbytečné a velice přísné.“

Naštvaný trenér hostí proto po konci první půle vyrazil proti Královcovi na hřiště, aby mu svůj názor na jeho počínání pěkně od plic sdělil. Sudí však kolem soptícího chlapíka v mikině s kapucí prokráčel, aniž by se zastavil či jen hnul brvou.

Nicméně způsob, jakým Královec domácí tlačil, byl skutečně k smíchu. Nebo spíš k pláči, vzhledem k tomu, že Sparta byla jasně lepší a takhle okaté přisluhování od muže černém vůbec nepotřebovala. Vyhrála by i tak.

Jeden příklad Královcova dvojího metru za všechny: Když Milan Škoda čistým skluzem vypíchl míč Kamilu Vackovi, byl z toho přímý kop pro domácí z velmi dobré pozice.

O chvíli později došlo ke stejnému souboji, jen v opačném gardu. A s tím rozdílem, že Vacek tentokrát Škodu skutečně fauloval. Hrálo se však dál…

„Já si hlavně myslím, že tam bylo tuším v desáté minutě strčení Řepky do Hartiga v přerušené hře,“ připomněl Hoftych. „Nedávala se žádná žlutá, netrestalo se, nic… Možná to mohla být i červená.“

Tu si však Královec v pátečním podvečeru šetřil pro někoho jiného.

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud