21. května 2011 • 19:28

Plzni přihrála titul akce Pocem – kam jdeš?!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to šílené nervy, ale Plzeň potřebnou výhru nad Ostravou přece jen urvala. O třech bodech, které Viktorii definitivně zajistily historický titul, navíc rozhodla akce po všech stránkách mistrovská.



Viktoria vstoupila do nejdůležitějšího utkání ve stoleté historii klubu opatrně – a nohy jejím hráčů ztěžkly ještě víc, když si už v páté minutě srazil David Limberský do branky trestný kop Martina Lukeše.

V tu chvíli to spíš než na oslavy vypadalo na pořádnou tryznu.

Jenže domácím se ještě do přestávky podařilo skóre dokonale otočit. Nejprve technickou střelou vyrovnal Petr Jiráček a pak stadion ve Štruncových sadech uvedl do extáze Marek Bakoš.


Plzeň v tu chvíli předvedla, že vyznává stejné barvy jako Barcelona oprávněně. Trefa slovenského útočníka skutečně akce katalánského velkoklubu připomínala.

Na začátku exkluzivní kombinace byl Pavel Horváth – kdo jiný. Dirigent domácích počkal na tu pravou chvíli a českou uličkou vysunul do vyložené šance Petra Jiráčka, který vyplul mezi stopery Baníku úplně osamocen.

Kolář se tentokrát neprosadil
Kolář se tentokrát neprosadil


Dlouhovlasý záložník však usoudil, že pro dnešek má střelecky už splněno, a míč hned z první poslal na nabíhajícího Marka Bakoše. Nejvousatější forvard v lize celé dílo báječně korunoval. Naznačil střelu, míč zasekl, nechal kolem sebe projet bezmocného gólmana Davida Pietrziewicze, a pak bezpečně skóroval.

„První gól Baníku nás zaskočil, ale setřásli jsme to ze sebe a dokázali jsme skóre otočit. Věřili jsme si, že to zvládneme,“ říkal o přestávce Bakoš.

Televizní záznam nicméně odhalil, že při Jiráčkově přihrávce stál v nepatrném ofsajdu. Tento detail však ve Štruncových sadech nikoho netrápil…
kub

FC Viktoria Plzeň - FC Baník Ostrava 3:1 (2:1)

Branky: 25. Jiráček, 31. Bakoš, 64. Horváth - 5. Lukeš. Rozhodčí: Zelinka - Lakomý, Marek. ŽK: Marek, Greguš (oba Ostrava). Diváci: 7100 (vyprodáno).

Sestavy:

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (78. Ďuriš), Kolář (86. Fillo), Rezek - Bakoš (90. Brezinský). Trenér: Vrba.

Ostrava: Pietrzkiewicz - Marek, Frydrych, Bolf, Zejdler - Hušbauer, Greguš (46. Frejlach) - Šenkeřík, Lukeš, Šmejkal (66. Christu) - Ferenčík. Trenér: Marko.






Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud