Jonáš Bartoš
21. května 2011 • 23:27

Pět tisíc piv zdarma! Oslavám vládl Horváth

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Závěrečným hvizdem utkání s Ostravou začal divoký večírek, který plzeňským fotbalistům ještě dlouho neskončí. Po oslavách přímo na hřišti se novopečení mistři přesunuli na náměstí, kde křepčení s fanoušky vrcholilo. Bujaré veselí řídil kapitán Pavel Horváth, vytáhl se i pivovar Gambrinus. Sponzor klubu i celé fotbalové ligy po příjezdu autobusu na náměstí fanouškům daroval pět tisíc piv zdarma.



Extáze, euforie, u některých hráčů i slzy dojetí. A obrovské nadšení fanoušků, kteří se spolu s hráči radují z historicky prvního titulu ve fotbalové lize.

Utkání s Ostravou bylo dlouho dopředu vyprodané, proto značná část příznivců sledovala zápas na náměstí na velkoplošné obrazovce. A právě sem hráči přijeli poté, co ve Štruncovým sadech z rukou Ivana Haška převzali pohár a medaile pro ligové šampiony.



"Už jsou tady! Mistři!!!!!" radovalo se zaplněné náměstí, když krátce po půl desáté dorazil autobus s hráči. Od chvíle, co noví plzeňtí hrdinové na náměstí přijeli, mohli fanoušci zdarma vypít pět tisíc piv. To k oslavě titulu věnoval pivovar Gambrinus.

Celý tým z autobusu vyskákal na pódium, kde hráči rozjeli pořádnou show. Šampaňské teklo proudem, fotbalisté jím řádně zkropili i fanoušky v prvních řadách. Nechyběla píseň We are the champions, při které se nad Plzní rozzářil velkolepý ohňostroj.

Plzenští fotbalisté slavili titul s fanoušky na zaplněném náměstí
Video se připravuje ...


Oslavy nemohl dirigovat nikdo jiný než Pavel Horváth. Miláčka západočeského publika přivítal ohlušující alpaus. Lidé levonohého kouzelníka prostě milují. "Ten titul jsme vyhráli pro vás. Mistřiiiii!!!!" křičel do mikrofonu plzeňský kapitán. Tenhle pokřik zazníval skoro pořád, po Horváthovi ho opakoval i slavící dav.

Horváth na pódiu metal kozelce, předváděl spoustu skopičin. Ihned se chopil mikrofonu a chrlil ze sebe jednu hlášku za druhou. "Je neuvěřitelné, jak jste nám celou sezonu fandili. Tohle je pro vás!" křičel do publika, než mezi nadšené fanoušky hodil svůj dres.



Vyhlášený šprýmař si k mikrofonu vzal i čerstvě oholeného trenéra Pavla Vrbu. "Děkuju vám všem, jste úžasní. Tehle večer si užijte, patří i vám," vzkázal narvanému náměstí holohlavý kouč, o jehož nový sestřih se "postarala" dvojice Limberský, Ďuriš.

Video z oslav Plzeňáků na náměstí.
Video se připravuje ...


Na náměstí bylo zkrátka hodně veselo. Ligoví šampioni skákali tak, že málem zbořili pódium. Ryk fanoušků musel být slyšet na celé město. Hráči spolu s příznivci nezapomněli ani na tragicky zesnulého Žita, jednoho z nejvěrnějších plzeňských fandů. Titul mužstvo vyhrálo i pro něj.

Vrbova parta si zasloužený triumf pořádně užívá. Zhruba po třičtvrtě hodině, kterou strávili před nadšenými fanoušky, se hráči odebrali slavit do blízkých hospod a klubů. "Musíme se rozloučit, chceme se taky trochu napít. Myslím, že se večer ještě potkáme," zakončil křepčení s publikem kapitán Horváth.

Krátce po desáté, kdy hráči opustili náměstí, noc v Plzni teprve začínala. Oslavy byly (a ještě budou) hodně dlouhé a pořádně divoké.

Oslavy pokračovaly dopoledním tenisem

Většina z hráčů v noci nezamhouřila oka. V neděli dopoledne se tým v horkém dopoledni sešel na tenisových kurtech u stadionu, kde hráči poměřili síly při neplánovaném turnaji.

"Ale nevím, jestli se dá říct, že hrajeme opravdu tenis. Moc to v našem podání tenis nepřipomíná. Takže spíš posedáváme a popíjíme," prohlásil Kolář.



Fotbalisté si také pochutnávali na různých laskominách, na přistavených stolech nechybělo grilované maso či klobásy. Na jaké pití plzeňští hráči při oslavách vsadili? "Všechno možné, ale já věřím pivu. Radši to nemíchám," žertoval Kolář, který k plzeňskému titulu přispěl třinácti přesnými trefami.

Tým dostal od trenéra Pavla Vrby volno až do úterního odpoledne, kdy se hráči znovu sejdou na tréninku. "Do té doby by asi nemělo cenu s nimi něco dělat," řekl smířlivě už v sobotu Vrba, který se dnes dopoledne chystal přesunout za rodinou do Havířova.

"S hráči určitě slavit nebudu. Dám jim volnost, ať si to užijí. Zaslouží si to," dodal Vrba. Oficiální část oslav bude pokračovat v úterý večer, kdy se hráči s vedením klubu sejdou na společné večeři.


Horváth se pokouši otevřít megašampus
Horváth se pokouši otevřít megašampus

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud