24. května 2011 • 13:29

Platil o licenci: Rozdával jsem víru, vyplatilo se

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Licence udělena. Fotbalová Slavia v první lize přežila. To je výsledek dnešního zasedání Licenčního tribunálu ČMFS. "Je za tím minimálně rok velké práce," uvedl klubový ředitel Miroslav Platil.



Dlouho to vypadalo, že Slavia licenci nezíská a bude od příští sezony startovat ve třetí lize. Na jednání licenční komise totiž nedokázala vyjasnit ani jeden z bodů, které po nich komise chtěla.

Slavia se tedy odvolala, mezitím jí koupila společnost Natland, a u tribunálu vedený Ivanem Haškem uspěla. Licenci dodatečně obdržela.

"Výsledek je pro nás samozřejmě pozitivní. Jsem rád, že to takto dopadlo, že to, čemu jsem věřil, se povedlo dát do současného stavu, v němž je další šance na proměně Slavie pracovat," uvedl slávistický ředitel Miroslav Platil.

Také řekl, že v klubu zůstali pouze zocelení lidé. "Ukázalo se, že je to na hřišti i uvnitř klubu o charakteru lidí. Já jsem to možná nějakým způsobem tmelil a rozdával jsem víru. Odpracovat jsme to ale museli všichni," podotkl.

Pokud by Slavia licenci nedostala, nastal by velký problém. Cesta do první ligy by prý byla trnitější. "Nevyhráli jsme žádnou válku, ovšem překročili jsme jeden z dílčích problémů. Byť tedy velmi významný," upozornil.

"Musíme dál pracovat s nasazením, které tady bylo. Chci poděkovat všem svým spolupracovníkům, ať už na sportovním úseku nebo v logistické oblasti. Smekám před nimi," uzavřel.

Zástupci Slavie a společnosti Natland Group opouštějí jednání licenční komise.
Zástupci Slavie a společnosti Natland Group opouštějí jednání licenční komise.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud