29. května 2011 • 15:08

Pekhart: V Jablonci bych se dostal přes dvacet

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koruna pro krále střelců Gambrinus ligy je definitivně v držení jabloneckého střelce Davida Lafaty, který v dramatickém finiši zdolal svého bývalého spoluhráče a útočníka Sparty Tomáše Pekharta. Svému kolegovi však bývalý slávistický útočník výhru přeje.



„Davidovi to přeju, dal devatenáct gólů a je nejlepší střelec ligy. Ani jsme spolu před posledním kolem nemluvili... Vždycky má dobrá jara, asi mu prospělo, že jsem odešel. Nedivil jsem se tomu, jak se rozstřílel, ale mrzelo mě to, protože to bylo v situaci, kdy jsem ve Spartě nehrál. Představoval jsem si, že kdybych byl v Jablonci, myslím, že bych góly dával taky. Asi bych se dostal i přes dvacet.

Ve Spartě jsem hrál od začátku pět zápasů, dal jsem sedm gólů. Sám se sebou jsem spokojený, vymáčkl jsem tady z toho, co se dalo. Kdybych hrál častěji, asi bych se trefi l víckrát. Jsem rád, že jsem si dokázal, že mám na to hrát ve Spartě, a i přesto, že jsem dostal málo šancí, jsem se prosadil.


I když jsem o hostování tady sám moc rozhodovat nemohl...

Beru to však pozitivně, zkusil jsem si, jak to chodí v největším klubu v Česku. Nic jsem tu neměl zadarmo, musel jsem si to sám vybojovat. Když jsem sem šel, čekal jsem, že třeba s Liverpoolem budu hrát. Byl jsem nejlepší střelec ligy... Ale to je otázka na někoho jiného.

Teď proti Hradci mi kluci pomáhali, kopal jsem penaltu. Jinak jsem vyložené šance neměl, snad jednu ve druhé půli. Možná mi mohl nahrát Leo Kweuke, ale zlobit se na něj za to nebudu. Každý chce dát gól. O přestávce mi spoluhráči řekli, že dal David dva góly. Hradec má nepříjemný systém, ve druhé půli jsme soupeře špatně napadali, spíš jsme s Leem vepředu zbytečně ztráceli síly a nezbývaly nám na to, abychom šli dopředu.

Zklamaný z toho, že jsem se nestal králem střelců já, nejsem. Nevím, proč bych měl být. Dal jsem osmnáct gólů v sedmnácti zápasech, ve kterých jsem hrál od začátku.“

Tomáš Pekhart se hlásí o přihrávku
Tomáš Pekhart se hlásí o přihrávku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud