Richard Šíma
12. srpna 2010 • 04:00

Baníkovec Marek na facebooku urážel trenéra

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do poněkud groteskní, ale zároveň nepříjemné situace se dostal ostravský záložník Tomáš Marek. Se svými bývalými spoluhráči z Baníku si při debatě na facebooku tropil poněkud ostřejší žerty z trenéra Miroslava Koubka. Netušil, že celou diskuzi někdo pustí do světa. Stalo se a legrácky tak vystřídal stud a pocit trapnosti.



„Sedmilhář na pět. Vlastně na šest,“ žertuje Marek v debatě s Miloslavem Strnadem, jenž se nevešel do kádru Baníku a hostuje nyní ve Vlašimi.

Terčem nepovedených vtípků má být evidentně kouč Miroslav Koubek, jemuž se Strnad do letošního kádru nevešel a musel proto odejít. Reakce ostravského trenéra? „Neřeším to, nic se neděje,“ konstatuje s úsměvem na tváři.

Eskalátorem všeho se stal výrok Miloslava Strnada, jenž na facebook napsal větu: „…Fotbalová lež... „Já tě nemusím zkoušet v generálce, vím, co od tebe můžu čekat za výkon...“ A aby bylo pochopeno, jak je tento výrok míněn, doprovodil jej tím, čemu se říká smajlík.

Strnad narážel na skutečnost, že jej trenér Miroslav Koubek v letošní generálce právě s tímto vysvětlením nevyzkoušel. A následně jej poslal na hostování. Přestože si tyto Koubkovy kroky vzájemně neodporují, Strnad trenérův parafrázovaný výrok označil za fotbalovou lež.

První, kdo na facebooku na Strnada zareagoval, byl Tomáš Mičola, exbaníkovec, nyní v barvách Brestu. Nezvolil úplně salonní způsob. „To je buzik,“ napsal kromě jiného.

Facebooková komunikace o trenéru KoubkoviFoto Archiv Sport


O chvíli později se do pasti chytil i Tomáš Marek. „Sedmilhář na pět písmen,“ zněl jeho první příspěvek do debaty. Když jej Strnad upozornil, že zná jednoho na šest, Marek se opravil: „Jo, máš pravdu, já to nedopočítal.“

Žertéři ovšem nedomysleli, že je jejich povedená debata zneužitelná a že se může snadno dostat na světlo světa. Tak se taky stalo.

Vcelku očekávaně se našla dobrá duše, která odkaz na celou diskuzi rozeslala mailem. I na adresu činovníků Baníku Ostrava. A jakkoliv je celá situace úsměvná, Markovi náhle do smíchu naopak vůbec nebylo.

„Když jsem pak celou tu debatu s odstupem znovu viděl, došlo mi, jak vyznívá. Já to tak přitom vůbec nemyslel. Prostě jsme přiblble žertovali,“ pravil Tomáš Marek, jenž má mimochodem pověst mimořádně slušného člověka.

Tomáš Marek z Baníku v souboji s Alexandrem Byčenokem z Mogilevu
Tomáš Marek z Baníku v souboji s Alexandrem Byčenokem z Mogilevu

„Když to prasklo, celou noc jsem nespal. Trenérovi jsem se omluvil, snad on i celá kabina chápou, jak to celé vzniklo, že to bylo jen takové špičkování,“ dodal Marek.

Koubek vzal celou věc s nadhledem. „Jestli si někdo myslí, že když jsme za našich hráčských časů mluvili o svých trenérech, že jsme o nich mluvili jako o pánech profesorech, o vážených trenérech, tak se plete,“ usmíval se ostravský kouč.

„Mluvili jsme o nich stejně, když jsme byli sami u piva nebo na kávě, jako dnešní hráči. A tenhle rozhovor na internetu, nebo kde to bylo, ten je pro mě tím samým. Řečí u kávy. Hoši jen nečekali, že se to dostane ven. Nic se neděje. Pro mě je důležité, jak se Tomáš chová v kabině a na hřišti, a v tom je příkladný. Chodil po Bazalech celý nešťastný, omlouval se mi – stejně jako Mičola a Strnad. Ti mi volali,“ mávl nad vším rukou trenér Baníku.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud