13. srpna 2010 • 19:24

Wilfried se trefil a Sparta vyhrála v Příbrami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty v utkání 5. kola první ligy vyhráli v Příbrami 1:0 díky brance útočníka Wilfrieda, i když se téměř celý druhý poločas museli obejít bez vyloučeného Kladrubského.



Úřadující čeští mistři tak po prohrách v Hradci Králové a Českých Budějovicích na třetí pokus v novém ligovém ročníku venku zabodovali a můžou jít klidnější do úterního úvodního duelu 4. předkola Ligy mistrů s Žilinou. Ten hodně napoví, jestli po pěti letech nahlédnou do milionové soutěže.


Sparta v Příbrami oproti minulým ligovým generálkám před pohárovými zápasy, kdy šetřila největší opory, nasadila nejsilnější možnou sestavu a její fanoušci byli zvědaví i na to, jak si v zahajovací jedenáctce povede nová posila z Teplic Vachoušek. Sparta však ani v Příbrami nevyšla z šedi svých venkovních ligových výkonů a zůstala daleko od zopakování představení, při kterém v minulém kole doma smetla ostravský Baník.

A když ani domácí na útočné polovině mnoho nepřevedli a jen dokázali, že ve třech utkáních nové sezony nevyšli náhodou střelecky naprázdno, diváci se spíš dlouho jen nudili. Příbram se sice snažila, ovšem při přechodové fázi brzy narážela na kompaktní sparťanský blok. A když už domácí zakončili, byl na místě brankář Blažek.

Sionko a Vachoušek se radují z góluFoto Jaroslav Legner (Sport)


Ráz průměrného duelu pozměnila až 42. minuta. Spartě, kterou do té doby srážely pomalé a nepřesné kombinace, znovu pomohl útočník Wilfried. Ve čtvrtek podepsal novou vylepšenou smlouvu a v Příbrami se odměnil vedoucím gólem. V pokutovém území si hravě tělem odstavil beka Plašila, bratra reprezentačního záložníka, a z otočky lehce vstřelil vedoucí gól Sparty. Wilfried se tak trefil i ve svém třetím ligovém zápase v sezoně a celkově už počtvrté.

Hosté plánovali, že v Příbrami před důležitým pohárovým zápasem se Žilinou náskok udrží úspornou hrou, ale pět minut po poločase se jejich plány hodně otřásly. Sparťané špatně pokryli rychlý kontr domácích, bek Kladrubský stáhl na zem unikajícího Pleška, a protože byl posledním bránícím sparťanem, sudí Hrubeš jej musel vyloučit.

Kadlec, Vachoušek a Wilfried slaví gól
Kadlec, Vachoušek a Wilfried slaví gól


Příbram při přesilovce výrazně zvýšila tempo a aktivitu, jejím maximem ale byly jen některé závary a řada standardních situací, které Pražané s vypětím odvraceli. Hodně je ale 12 minut před koncem postrašil střídající útočník Wágner, jehož hlavičku nejprve s námahou vyrazil brankář Blažek a Wágner vzápětí před úplně opuštěnou bránou netrefil míč hlavou. Spartu naopak mohl uklidnit Matějovský, který ale svůj trestný kop namířil jen do břevna.

Pražský tým to ale už mrzet nemuselo. Sparťané nedopustili, aby jako při minulých dvou zápasech v Příbrami v závěru inkasovali a odjížděli jen s remízou 1:1. Dnes mohli slavit tříbodový zisk, naopak domácí potřetí za sebou nedokázali skórovat a po slibném úvodu zůstanou v druhé polovině tabulky.

1. FK Příbram - AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 42. Wilfried. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Lhoták. ŽK: Pleško, Ricka, Nohýnek, Plašil (všichni Příbram). ČK: 50. Kladrubský (Sparta). Diváci: 6453.

Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa, Tarczal, Borek, Pleško - Huňa, M. Štochl (63. Wágner).

Sparta: Blažek - Kladrubský, Hejda, Brabec, Pamič - Hoheneder (58. Matějovský) - Sionko, Vachoušek, Kucka, Kadlec (51. Adiaba) - Wilfried (90. Kweuke). Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud