22. srpna 2010 • 22:28

Na Chovance řvali fanoušci i náhradník Zeman

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo toho opravdu hodně, co na svou adresu slyšel během sobotního zápasu od sparťanských fanoušků trenér Jozef Chovanec. Sedět kousek od jeho střídačky znamenalo zopakovat si celou slovní zásobu sprostých nadávek. Přepsáno do článku by to byla jen vytečkovaná slova. A Chovanec to neschytal jen od diváků, z dálky se do něj pustil i náhradník Martin Zeman.



Sparťanským fanouškům se nelíbila nudná hra týmu, pro ně nepochopitelná střídání a po inkasovaném gólu vlastně už vůbec nic, čím je chtěla Sparta při domácím utkání s Plzní potěšit.

Poté, co hra po úvodní minutách definitivně upadla a uprostřed hřiště vládla Plzeň, ozvalo se poprvé: „Pepo, pochop to a odejdi!“

Rychle bylo znát, že fanouškům dochází trpělivost. Bylo zřejmé, že porážku se Žilinou tým zřejmě neodčiní.

Chovanec stál dlouho opřený o střídačku, na jejich pokřiky reagoval jen letmým ohlédnutím. Bylo ale znát, že mu to není příjemné.


Nejdříve to schytal Vachoušek


Přiostřilo se hned se začátkem druhého poločasu. A mezi prvními to schytal od diváků „muž na výpomoc“ Štěpán Vachoušek, který se šel rozcvičovat k rohovému praporku. „Vypadni odsud,“ slyšel.

Když pak Vachoušek vyrazil do hry a Sparta chvíli poté dostala rozhodující gól utkání, nálada na tribuně už se obrátila proti Chovancovi úplně. „Pošli tam už druhýho útočníka, na co čekáš,“ zaznělo.

Postupně začaly zaznívat první hrubé urážky. „Ty slovenskej …“ To už si Chovanec nejhlasitějšího fanouška měřil pohledem.

Jenže přidávali se i další a před koncem utkání už znělo stadionem: „Chovanec, demisi!“ a „Chovanec ven!“ Se závěrečným hvizdem se přidal i sparťanský kotel.

„Určitě to není příjemné. Zvláště když obecenstvo takhle skanduje na domácím stadionu,“ přiznal po zápase Chovanec. „Ale nekončím,“ dodal.


Náhradník Zeman zahodil rozlišovák


Ale ostrá slova směrem ke sparťanské lavičce nelétala během utkání jen z tribuny. Do nadávek se pustil i náhradník Martin Zeman.

Poté, co Chovanec povolal ke střídání Kweukeho a Hejdu, bylo jasné, že se na hřiště nedostane. V té chvíli se Zeman zařadil na stranu nejhlasitějších fanoušků. Mohl být rád, že jeho slova nedoletěla až na střídačku.

Tam ovšem přistál jeho oranžový rozlišovací dres. Jakmile Zeman dorazil ke střídačce s naštvaným výrazem, mrsknul s ním k osazenstvu lavičky.

V sobotu na Spartě to nebyl pro domácí vydařený večer. Nad fotbalem měly navrch pískot a nadávky. Další propad do herní krize.

Fanoušky tak uklidnil alespoň Libor Sionko. „Jsou to teprve dva nepovedené zápasy. O krizi bych nemluvil. Ani Real Madrid nevyhraje všechno.“

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud