21. září 2010 • 08:23

Vysvědčení: Hvězdný Bony, tragický Matějovský

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Derby pražských "S" nabídlo skvělou podívanou. Pěkné góly, vypjaté momenty, dramatická zápletka i famózní obrat Sparty. Jak si vedli aktéři ligového utkání podzimu? Deník Sport ohodnotil hráče Slavie i Sparty.



SPARTA

Jaromír BLAŽEK

Moc si nezachytal, proti gólu Trappa byl bezmocný. Ve druhé půli neudržel balon před dotírajícím Milanem Černým, byla z toho však jen nervózní mela. Nebezpečí ne.
Známka Sportu: 6

Jiří KLADRUBSKÝ

Navzdory výkonu proti Palermu ve středu zálohy nastoupil v derby opět na pravém kraji obrany. Patřil k aktivnějším sparťanům, ale držel se spíš zpátky. V obraně byl spolehlivý.
Známka Sportu 6

Erich BRABEC

Až na jeden moment působil jistě, bohužel pro něj to byla velmi důležitá chvíle. Trappa, který poslal ve 22. minutě Slavii do vedení, nechal při standardní situaci bez povšimnutí.
Známka Sportu 5



Tomáš ŘEPKA

Sem mi nelez, dal hned najevo nováčku Vyhnalovi. Ve 13. minutě ho v hlavičkovém souboji zboural nekompromisně, slávista zůstal chvíli otřesený ležet. Ve druhé půli pustil lacino do vápna Milana Černého.
Známka Sportu 6

Manuel PAMIČ
Směrem dozadu si počínal obstojně, dopředu se stejně jako Kladrubský moc nevydával. S jednou výjimkou – po faulu na něj a následném přímém kopu Sparta vyrovnala.
Známka Sportu 6

Juraj KUCKA
Po zákroku Jarolíma v první půli si musel přezout jednu kopačku. Černobílé obutí na něm bylo nejvýraznější – až do chvíle, kdy po standardce Vacka hlavou připravil gól Kadlecovi.
Známka Sportu 6

Kamil VACEK
Stihl se dostat ze zdravotních potíží a zase vytlačil ze středu zálohy Kladrubského. Přihrával přesněji než Matějovský, nechyboval, ale vidět moc nebyl.
Známka Sportu 5

Libor SIONKO

Potvrdil jen to, že je totálně z formy. Poslední dobou patří k horším, i když se Spartě daří. Natož když nastane opačný případ. Snažil se, což o to, jenže byl všude – a zároveň nikde.
Známka Sportu 5

Marek MATĚJOVSKÝ
Měl tvořit hru, mnohem častěji však fauloval. V úvodu mohl nahrát úplně volnému Sionkovi, nesmyslně však naběhl do Trappa. Pak zavinil přímý kop před prvním gólem Slavie. Střídání ho vysvobodilo.
Známka Sportu 3

Václav KADLEC
Hodně se snažil. Sparťanská levá strana byla díky němu nebezpečnější, což ukázal, když se po standardní situaci ve druhé půli zorientoval u tyče a pohotově zblízka vyrovnal.
Známka Sportu 8

Bony WILFRIED
Ve 14. minutě po krásné akci Kadlece sebral míč ve vyložené šanci Sionkovi a akci zazdil. Na poslední chvíli zařídil vítězný gól – výborným naběhnutím na centr Podaného.
Známka Sportu 8



SLAVIA

Martin VANIAK
Za obdržené góly vinu nenese, zůstal proti střelcům zcela opuštěný. Nevytasil ani jediný pověstný čarodějnický zákrok. Zklamal? Asi ne, ale ani příliš nepodržel, jak u něj bývalo zvykem.
Známka Sportu 6

Ondřej ČELŮSTKA
V momentu dobrý, přímo skvělý, v momentu spáchá neuvěřitelnou hloupost. Rád podporoval útok, ovšem po jeho straně se prohnal závěrečný sparťanský úder, který přinesl porážku.
Známka Sportu 5

Jiří KOUBSKÝ
Prodloužil hlavou Trappovi na úvodní gól zápasu. Stejně se však podílel na obou obdržených gólech, přišly z prostoru, který měl hlídat. Svedl tvrdé souboje s Wilfriedem, při nichž se natrápil.
Známka Sportu 6

Petr TRAPP

Vstřelil ve 22. minutě gól a mohl se stát hrdinou. Bohužel zaváhal při vyrovnání, kdy nevyčistil choulostivé místo před Vaniakem. Ale i tak, premiérový gól v derby, to se nezapomíná.
Známka Sportu 6



David HUBÁČEK

Jeho obranné schopnosti vysoko převyšují útočné, což opět prokázal. Spolehlivý, umí se postavit, zblokoval v 15. minutě Wilfrieda. Ovšem ty přihrávky! Nebo centry! V tom mistrem rozhodně není.
Známka Sportu 5

Lukáš JAROLÍM
Převzal kapitánskou pásku a roli režiséra. Dechem už někdy na mladší soupeře nestačil, myšlenkou ovšem ano. Stále se pohyboval ve středu dění, po jeho centru padl slávistický gól. Slušný výkon.
Známka Sportu 6

Štěpán KOREŠ
Bil se statečně. S každým, kdo se přiblížil, na zemi i ve vzduchu. Nebál se ani převzít přihrávku. Kiks na vápně v 17. minutě neměl osudné následky. Vyčerpaný odešel deset minut po půli.
Známka Sportu 6

Jaroslav ČERNÝ
Jeho hravé kudrlinky soupeř nijak nebaštil. Pohyboval se ladně, ale nepříliš účelně. Někdejší formu stále nenalézá, nejcennější pro svůj tým byl, když na něj rozhodčí odpískal faul.
Známka Sportu 4

Karol KISEL
Úplně z něj sálala touha porazit Spartu. Více ovšem dřel a naběhal se, než něco předvedl. I to mělo sice smysl, ale rozhodně se od záložníka jeho formátu čekalo více. A to o dost.
Známka Sportu 5

Milan ČERNÝ
Kdykoli vzal míč a rozkmital své rychlé nohy, nastalo ve sparťanské sestavě zděšení. Nic však z jeho nájezdů neskončilo slávistickou radostí. Kdyby jednu akci dotáhl do konce...
Známka Sportu 7

Pavel VYHNAL
Nováček derby. V 9. minutě se mohl propálit do slávy, ale jeho rána chumlem těl neprošla. Vlítl do všeho, ale nijak obzvláště nepřesvědčil. Musí se ještě hodně učit. Premiérovým derby výuku začal.
Známka Sportu 5

Hocine RAGUED

Nejlépe placený klenot červenobílých držel trenér Jarolím skoro hodinu na lavičce. Pak ho vyslal do boje udržet příznivý stav. To se sice nepodařilo, ale namakal se v obraně dost.
Známka Sportu 6

Milan Černý bojuje se sparťanskou dvojicí Řepka, Sionko
Milan Černý bojuje se sparťanskou dvojicí Řepka, Sionko

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud