2. října 2010 • 18:15

Příbram bez Hřídela zdolala Budějovice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami v prvním zápase po odvolání kouče Martina Hřídela porazili pod dočasným vedením asistentů České Budějovice 2:0 a po třech porážkách za sebou se dočkali výhry. Z mnoha šancí poslal po pauze domácí do vedení Pleško, v závěru přidal druhou trefu premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži Šlapák. Středočeši se bodově dotáhli na svého dnešního soupeře.



Příbram prožila rušný týden, během něhož skončil trenér Hřídel a mužstvo dočasně přebrali asistenti Kopač s Rybou. Spolu s nimi nechyběl na lavičce ani klubový šéf Starka, kterému se zatím ještě definitivně nepodařilo získat z druholigové Vlašimi předpokládaného nového kouče Nádvorníka.

Na hru domácích měla úterní trenérská rošáda blahodárné účinky. Příbram upustila od urputné a nekoukatelné defenzivy, v mnoha hráčích se tlačila dopředu a předvedla poločas, jaký fanoušci u Litavky dlouho neviděli. Drtivému tlaku scházelo jen gólové vyjádření.

Vše odstartoval už v první minutě Jurdík, který z otočky na malém vápně střílel nad. Další obrovské šance Středočeši spálili po čtvrthodině. Nejprve Jurdík nedokázal zužitkovat Huňovu přihrávku, z následné akce vychytal Kučera Tarczalovu střelu k tyči a znovu Jurdík se pak chytal za hlavu, když nasměroval dorážku do odkryté branky jen do Hudsonovy hlavy.


Příbramský nápor na chvíli ustal a gradoval opět po půlhodině hry. V krátkém sledu po sobě pálili Klesa a Pleško, ale Kučerova branka stále odolávala. Vůbec největší možnost zahodili domácí ve 38. minutě, kdy hostující gólman vyrazil Huňovu ránu do strany, kde na Pleška čekala prázdná branka. Zkušený středopolař ji však trestuhodně minul. Středočeši tak navzdory dobrým pěti gólovým šancím odcházeli do kabin s nulou na střeleckém kontě.

Po pauze už nebyl příbramský tlak tak výrazný, přesto domácí zanedlouho konečně zlomili své střelecké trápení. Plašil v 59. minutě vrátil balon před branku a Pleško svojí slabší pravou nohou otevřel střelou k tyči skóre. Až poté takřka neškodní Jihočeši zvýšili aktivitu. Brzy mohl odpovědět Ondrášek, na Otepkův centr však hlavou těsně nedosáhl.

Na domácí postupem času dolehla nervozita z důležitosti utkání. Prováhali několik nadějných brejků a v 73. minutě si oddychli, když Hudsonovu dobře mířenou střelu v poslední chvíli srazil na horní síť obětavý Nohýnek. Nebezpečná byla i Ondráčkova hlavička po rohu.

Tím ale hostující výčet šancí skončil. Domácí pochopili, že by se jim mohlo bránění výsledku vymstít a v závěru si opět vynutili převahu. I když v 83. minutě odmítl takřka jistý gól na malém vápně Huňa a v závěru neuspěl ani Plašil, domácí se druhé trefy nakonec díky střídajícímu Šlapákovi v nastavení přece jen dočkali.
Příbramský šéf Starka může slavit výhru nad Českými Budějovicemi
Příbramský šéf Starka může slavit výhru nad Českými Budějovicemi

11. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 59. Pleško, 90.+2 Šlapák. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Moláček. ŽK: Klesa - Lencevič. Diváci: 2500.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, Macek (74. Borek), Tarczal, Pleško (86. Šlapák) - Huňa, Jurdík (63. Wágner). Trenér: Kopač.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš (46. Rakovan), Lencevič, Riegel - Hudson, Černák (88. Kaňák), Lengyel, Mezlík (64. Pecka) - Otepka - Ondrášek. Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud