18. října 2010 • 21:18

Střelec Hořava: Nechtěl jsem jen zavřít oči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svým prvním letošním gólem nasměroval záložník Tomáš Hořava fotbalisty k vítězství 2:0 v dnešní dohrávce 12. kola první ligy na hřišti Slovácka. Hned v úvodu zápasu se ocitl po Hubníkově sklepnutí míče hlavou a přihrávce Petra zcela osamocen na hranici trestného území a už ve 4. minutě otevřel skóre utkání.



"Měl jsem hodně prostoru. Obránci Slovácka se nalepili k Petrovi. Nechali mi čas na zpracování míče. Mohl jsem se podívat a zamířit k tyči," uvedl Hořava.

"Nechtěl jsem zavřít oči a jen kopnout do míče. A střela se mi podařila. Míč letěl přesně do prostoru, který jsem si vybral. Dávám přednost technickým střelám," tvrdil dvaadvacetiletý hráč.

Olomoucký Janotka proniká přes Volešáka.Foto ČTK


Olomouc si podle něj jela do Uherského Hradiště pro vítězství. "Cíl se nám podařilo splnit. Po dvou porážkách bylo dnešní vítězství hodně důležité. Jinak by nám soupeři odskočili," uvedl olomoucký středopolař.



Jeho brzký gól sice Olomouci psychicky pomohl, ale ve druhé části úvodního poločasu se karta ve vývoji zápasu obrátila. "Soupeř nás dostal pod tlak. V naší hře bylo několik chyb, ale těch se dopustil i soupeř. Tlak Slovácka jsme zlomili druhým gólem. To už se jim zápas těžko otáčel. Měli jsme hru pod kontrolou," prohlásil Hořava.

Hostující Šultes se snaží zastavit domácího ValentuFoto ČTK


I když Sigma ztrácí ze druhého místa na Plzeň 12 bodů, Hořava stále vidí šanci na dostižení lídra tabulky. "Je ale zbytečné nad tím nyní přemýšlet. Je odehráno teprve dvanáct kol a do konce soutěže zbývá ještě dlouhý čas. Chceme hrát naplno v každém utkání," řekl Hořava.

Olomoucký Janotka proniká přes Volešáka.
Olomoucký Janotka proniká přes Volešáka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud