30. října 2010 • 12:00

Kweuke a Wilfried vedle sebe? Spíš ne

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když spolu v pondělí báječně režírovali obrat Sparty v Liberci, zdálo se, že se na Letné rodí úderný africký útok. Omyl. Podle odborníků se Bony Wilfried a Leo Kweuke k sobě příliš nehodí. A důvodů je hned několik.



„Typologicky k sobě moc nepasují,“ upozorňuje trenér Vladimír Táborský. Wilfried i Kweuke jsou totiž oba siloví hráči, kteří se prosazují důrazem, nikoliv technikou.

„V závěru utkání, kdy potřebujete dostat soupeře pod tlak a hrát na vysoké míče, to ale fungovat může,“ dodává.

Takový scénář ostatně často využívá i sparťanský trenér Jozef Chovanec. Kweukeho staví vedle Wilfrieda do útoku spíš v závěru utkání, delší čas ti dva spolu na hřišti pobyli vlastně jen v Žilině, kde vedle sebe odehráli druhý poločas.



Proto je pravděpodobné, že se od první minuty na hřišti nepotkají ani dnes večer v Edenu, kde Sparta nastoupí proti Bohemians 1905.

„Chovanec je konzervativní trenér, myslím, že to zkusí spíš s Václavem Kadlecem,“ souhlasí fotbalový expert Pavel Karoch.

Leony Kweuke po jedné z neproměněných šancíFoto Pavel Mazáč (Sport)


I podle něj má útočná dvojice Wilfried - Kweuke smysl hlavně ve chvíli, kdy Sparta potřebuje v závěru utkání soupeře přitlačit před branku a udeřit.

„Oba jsou silní v zakončení, ale ani jeden není vyloženě sprinterský typ. Hrát na brejky nemůžou,“ uvažuje Karoch.



Pokud by navíc Chovanec oba útočníky černé pleti poslal na hřiště od první minuty, musel by najednou řešit, kam posunout mladého útočníka Václava Kadlece.

Kweukemu také ve větším zápasovém vytížení zatím brání problémy s kondicí, které se s ním táhnou od léta, kdy kvůli chybějícímu vízu přišel o velkou část přípravy.

To ostatně přiznává i sám Chovanec. „My však jeho kvality známe, věřím, že bude již brzy v ideální kondici a formě a hodně nám pomůže,“ plánuje Chovanec.

Leony Kweuke po jedné z neproměněných šancí
Leony Kweuke po jedné z neproměněných šancí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud