14. listopadu 2010 • 19:28

Škoda vystřelil Bohemians body proti Hradci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branka kanonýra Milana Škody přinesla fotbalistům Bohemians 1905 výhru 1:0 v zápase 16. kola první ligy s nováčkem Hradcem Králové. Pražané v novém působišti v Edenu odčinili minulou prohru se Spartou a v tabulce přeskočili svého dnešního soupeře o dva body. Bohemians čtvrtou domácí výhru v sezoně uhájili, i když museli od 75. minuty hrát v oslabení bez vyloučeného Hartiga.



Jediná přímá střela na bránu a hra rozdrobená do řady soubojů ve středu hřiště. První poločas ve spoře zaplněném Edenu nadchnout nemohl. Nebýt několika průniků hradeckých hráčů, kteří ale doplatili na špatnou finální fázi, nedělo se na trávníku nic zajímavého a úroveň zápasu sotva naplňovala ligové parametry.

Fanoušci Bohemians museli být zklamaní. Jejich tým sice před týdnem přivezl první venkovní výhru v ročníku z Teplic, ale dnes se mu dlouho nedařilo. Při pohledu na hru "klokanů" se nezdálo, že by chtěli odčinit dva týdny starý nezdar se Spartou, který byl jejich premiérovou prohrou v Edenu. Hradecký brankář Lindr, jenž dostal šanci po pěti zápasech, zůstával dlouho bez práce, protože ofenziva Bohemians vypadala neškodně.

Nováček působil vyzrálejším dojmem, hlavně šikovný útočník Pilař, přezdívaný hradecký Messi, vnesl do šedi utkání několik jiskřivých momentů, ale Východočeši v 62. minutě doplatili na první velkou chybu v obraně.
Po spolupráci útočných hrotů Bohemians Hartiga a Škody se prosadil druhý jmenovaný a po centru ze strany poslal hlavičkou domácí do vedení. Čtyřiadvacetiletý forvard dal svůj čtvrtý gól v posledních pěti utkáních a dokázal svoji nepostradatelnost pro zelenobílé barvy. Zápas hned získal větší náboj, po hříchu ale hlavně kvůli řadě ostrých zákroků.

Po ošklivě vyhlížející srážce s Hájovským musel po 20 minutách kvůli zranění střídat domácí útočník Martin Nešpor, jeho kolega z ofenzivy Hartig pak čtvrt hodiny před koncem ostře zajel do brankáře Lindra a po druhé žluté kartě protrpěl konec zápasu.

V něm jeho spoluhráči museli v oslabení odolávat hradeckému náporu. Nejprve zahrozili někdejší hráči Bohemians Pávek s Kocourkem, jejichž ostré rány jen těsně minuly domácí branku. V poslední minutě se dopředu vydal i brankář Lindr, v pokutovém území si dovolil i kličku, ale obránce Wozniak zakončil akci střelou nad branku a odmítl tak vyrovnání.

16. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians 1905 - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 62. Škoda. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Szarowski. ŽK: Trubila, Cseh, Hartig - Hájovský, Kocourek. ČK: 75. Hartig. Diváci: 3916.
Sestavy:
Bohemians 1905:
Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl (90. Jindřišek), Držík, Trubila (55. M. Nešpor, 69. Ibragimov) - Škoda, Hartig. Trenér: Hoftych.
Hradec: Lindr - Chleboun, Wozniak, Hájovský (70. Kasálek) - Fischer, Pávek, Černý, Poděbradský (85. Kocourek) - Pilař, Rezek, Štěpán (70. Dvořák). Trenér: Kotal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud