30. listopadu 2010 • 06:53

Krize Slavie se prohlubuje. Trapp dal výpověď!

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Krize uvnitř fotbalové Slavie se vyhrotila. Obránce Petr Trapp jako první z hráčů, které zadlužený klub už od léta neplatí, odmítl dál čekat na peníze a podal výpověď. Co na to jeho spoluhráči? Ty Slavia včera znovu ubezpečila, že třetinu dluhů uhradí do konce týdne.



Ve Slavii už čtyři měsíce hrají zadarmo, od léta čekají na výplatu a doufají, že vedení splní své sliby. Marně. Prvnímu z nich už proto definitivně došla trpělivost. Obránce Petr Trapp se rozhodl pro rázné řešení – minulý pátek dal ve Slavii výpověď! „Hráč si své povinnosti plní, ale Slavia si neplní vůbec nic. Za celou dobu mu neposlali ani korunu. A neblýská se na lepší časy,“ vysvětluje hráčův agent Ondrej Chovanec.

Petr Trapp Petr TrappFoto Jaroslav Legner Sport

Slavia Trappovi údajně dluží nejen čtyři měsíční platy, ale zároveň i prémie za loňský titul nebo postup do Evropské ligy. Celkem tak může jít o statisíce korun. „Je to nepříjemné, ale nemůžou nám z hráče dělat blbce. Doufám, že právo zvítězí,“ dodává Chovanec.

Podle pravidel FIFA smí hráč podat jednostrannou výpověď v případě, že mu klub nezaplatil alespoň tři měsíce. Rozvázání Trappovy smlouvy však ještě musí posvětit arbitrážní komise ČMFS. A pokud výpověď potvrdí, odejde obránce ze Slavie jako volný hráč.

„Netěší mě to, hráče jeho kvalit je vždy škoda,“ přiznává ředitel klubu Miroslav Platil. „Nevím, jestli v tomto případě jde o hledání spravedlnosti nebo vyvázání ze smlouvy, ale má na to právo. Budeme se tím ještě zabývat, záleží na rozhodnutí arbitráže.“



Trapp, který se včera ke své výpovědi odmítl vyjádřit, jako první hráč zadluženého klubu přešel do ofenzivy. Přestože Slavia jen na platech dluží zhruba 30 milionů korun, jeho spoluhráči zatím stále vyčkávají. Dusno uvnitř Edenu však citelně roste.

„Situace je hodně kritická. Mně je pětatřicet a mám něco našetřeno, ale jsou tam kluci, kteří jdou od výplaty k výplatě. A pokud čtyři měsíce chodíte domů bez peněz, není to žádná legrace,“ přiznává slávistický útočník Stanislav Vlček. Kvůli napjaté atmosféře ostatně vedení Slavie raději také „odpískalo“ podzimní část sezony už v pátek, ačkoliv kouč Michal Petrouš měl tréninky naplánované ještě na další dva týdny. Spekuluje se také o tom, že by nespokojení hráči mohli dokonce bojkotovat klubovou autogramiádu, která se má uskutečnit tento pátek.



Krizový scénář však údajně nehrozí. Podle Platila by se hráči nejpozději právě do pátku měli dočkat části svých peněz. Tentokrát prý doopravdy. „Část prostředků bude skutečně vyplacena. Peníze dostanou všichni hráči včetně realizačního týmu,“ tvrdí Platil.

Slavia by měla hráčům uhradit zhruba třetinu dluhů, tedy celkem 10 milionů korun. Peníze Slavia podle jejího šéfa získala „marketingovou činností“ a jejich převod už údajně potvrdila i v bance. „Věřím tomu, tohle stoprocentně hráčům přijde,“ říká po včerejším jednání s Platilem hráčský agent Pavel Zíka, pod jehož agenturu ve Slavii spadají čtyři fotbalisté.



Hráči přesto zůstávají opatrní. Nesplněných slibů už slyšeli hodně. „Musíme věřit, nic jiného nám nezbývá,“ krčí rameny Vlček. „Aspoň aby byla vyplacena část, aby bylo něco na Vánoce.“

Otázkou zůstává, co bude za měsíc. Vyřešit svízelnou situaci totiž může dál jedině prodej hráčů. „Sešívání“ tak intenzivně nabízejí obránce Ondřeje Čelůstku a záložníka Milana Černého, nové angažmá si můžou hledat i Tijani Belaid a Hocine Ragued. S dvojicí tuniských hráčů totiž po včerejšku v Edenu také nepočítají.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud