Pavel Janega
14. prosince 2010 • 15:30

Ochutnal poslední flek. Baník se doj*bal sám

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

SERIÁL – Podzimní část? Hodit za hlavu a rychle zapomenout. Fanoušek ostravského Baníku nemá jiné přání. Krize, kterou si klub prošel tento půlrok, byla velká a fotbalisté si sáhli na úplné dno. Do paměti se vryl ostrý výrok majitele Tomáše Petery, že se baníkovci doj*bou sami.



Petera se odhodlal k ostrým slovům po ostudném vyřazení na půdě třetiligového Slavičína. A rozhodně nešetřil kritikou ani peprnými výrazy.

Trenér Baníku Miroslav KoubekFoto Pavel Mazáč (Sport)
Karol Marko, nový trenér Baníku OstravaFoto ČTK

„Úplně nejvíce mě na tom s*re, že v těžké situaci se ještě, aby toho nebylo málo, doslova doj*beme sami,“ napsal ve svém blogu.

Tenkrát měl na mysli především rozzuřené fandy, kteří po zápase vběhli na plochu a atakovali vlastní hráče.

Také žádali, aby vedení klubu učinilo razantní změny. A jedna nakonec opravdu přišla.

Na pozici trenéra.

I když se tomu Petera dlouho snažil vyvarovat a rezignaci Miroslava Koubka z počátku odmítal, špatné výsledky (boj o sestup, na jeden čas i poslední místo v lize!) však Baníku jinou možnost nedaly.

Mimochodem, to hořké poslední místo ostravští fotbalisté ochutnali vůbec poprvé v historii samostatné české ligy. Ocitli se tam po výprasku 1:4 v Liberci v osmém kole.

Ale zpět k trenérům.

Koubka nahradil Karol Marko. Sebevědomý a ambiciózní kouč, který má předpoklady vytáhnout Ostravu v tabulce do vyšších pater.

Sám si vytyčil za cíl sedmé místo. Podaří se?

„Věřím tomu. Chlapci totiž v žádné krizi nejsou. Teprve se do ní dostanou – ve třetím týdnu zimní přípravy. To budou ve velké krizi. Kdo přežije, na jaře bude kvalitním hráčem Baníku,“ pronesl Marko.

Baník má před sebou náročné jaro, ovšem dle předpokladů ne tak kritické jako podzim.

NÁZOR EXPERTA
"Ostrava si prošla těžkým obdobím, protože se nedokázala vyrovnat s velkým zásahem do kádru. Odešli jí důležití hráči jako Lička, Mičola a Vydra a přišlo devět nových, což výsledky Baníku poznamenalo.

Osobně si myslím, že Baník v několika případech uvolnil na hostování kvalitnější hráče, než které přivedl. Mám na mysli třeba Wojnara nebo Zawadu. V této souvislosti mě těší, že nám v létě odešlo z Viktorky pětadvacet hráčů a dokázali jsme se k tomu postavit čelem.

Úkolem pro Baník v zimní přípravě bude konsolidovat kádr a na jaře pak co nejrychleji utéci z pásma sestupu. Důležitá pro něj proto byla výhra na hřišti Ústí, v případě neúspěchu už by to s Baníkem bylo hodně zlé."

Martin Pulpit, trenér Viktorie Žižkov

Ostravský Fernando Neves v zápase proti Olomouci
Ostravský Fernando Neves v zápase proti Olomouci

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud