28. prosince 2010 • 13:19

Agent: Kucka by mohl za Hamšíkem do Neapole

Autor: pj, ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na odchodu z pražské Sparty není pouze Bony Wilfried. Letenský klub přijímá nabídky i na záložníka Juraje Kucku. Podle nejnovějších informací ho lákají čtyři italské kluby – nově i Neapol. Potvrdil to hráčův agent Emil Kovarovič.



„Nejkonkrétnější je nabídka z Janova, ale ve hře jsou i jiné alternativy. Juraj se ocitl v hledáčku více týmů italské ligy,“ citují Kovaroviče slovenská média s odkazem na italský tisk.

Co na to Sparta? "Janov je jedním ze zájemců, ale konkrétní jednání neprobíhají," uvedl personální ředitel klubu Jakub Otava pro agenturu ČTK.

Juraj Kucka, záložník fotbalové Sparty.Foto Michal Beránek SPORT

Agent Kovarovič také prozradil, že kromě Janova by Kucku chtělo i Palermo, Parma a Neapol. A zájem je prý natolik silný, že by slovenský reprezentant mohl na Apeninský poloostrov přestoupit již začátkem ledna.

„Následující dny budou rozhodující. Není vyloučené, že se mnohé věci vyjasní už ve středu,“ dodal Kovarovič, který se právě zítra sejde s vedením Sparty.

To dlouhodobě proklamuje, že nemá zájem o rozprodej klíčových hráčů. Ovšem jestli na Letnou dorazí solidní nabídka, akceptuje ji.

V Neapoli by si Kucka zahrál po boku reprezentačního spoluhráče Marka Hamšíka, pokud tedy nezamíří do Anglie, kde je dennodenně předmětem spekulací.

Zahraniční média před několika týdny informovala o tom, že se o Kucku ucházejí i Lazio Řím a také anglické celky Sunderland a Blackburn. Jeho cena by se měla údajně pohybovat někdo okolo hranice sta milionů korun.

Třiadvacetiletý střední záložník má za sebou nejlepší rok kariéry. Probojoval se do slovenské reprezentace, s níž se podíval i na mistrovství světa, kde zazářil mimo jiné v utkání proti Itálii. Zároveň byl nejvytíženějším hráčem Sparty.

Celkem za rok 2010 odehrál 55 soutěžních zápasů. Mezi nimi byly i duely Evropské ligy právě proti Palermu, které o něj projevilo zájem. Kuckův gól do sítě Palerma rozhodl o sparťanském postupu do vyřazovací fáze.

Gólová oslava v podání sparťana Juraje Kucky
Gólová oslava v podání sparťana Juraje Kucky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud