4. ledna 2011 • 11:43

Petrouš naštval šéfy: Prozraďte majitele Slavie

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekl, co si myslel, a doplatil na upřímnost. Slávistický kouč Michal Petrouš ve včerejším pořadu České televize Kamelot vyzval své nadřízené, aby prozradili jméno vlastníka klubu. Výsledek? Majitel je stále neznámý a Petrouš akorát svým výrokem rozzuřil představenstvo.



„Určitě nás zajímá, kdo vlastní Slavii. Kdyby to věděli i hráči, určitě jim to přidá na klidu. Myslím si, že by se to mělo říct a zprůhlednit,“ pronesl Michal Petrouš.

Inženýr Rosen je pacient, říká s nadsázkou generální ředitel Slavie Platil (vpravo)Foto Koláž iSport.cz
Michal Petrouš povede Slavii i na jařeFoto Barbora Reichová Sport

Od srdce řekl svůj názor, se kterým se nedá nesouhlasit. Tisíce slávistických fanoušků se snaží jméno majitele zjistit už nějaký čas. Ale marně.

Místo toho se dokola spekuluje o tom, kdo to může být. Pitr, Gross, Sisák – v kuloárech padají různá jména. Ovšem jen malá skupinka lidí ví, kdo skutečně za společnostmi ovládajícími Slavii stojí.

„V tomhle fanoušky chápu a souhlasím s nimi. Kdyby se to řeklo, přilákalo by je to na stadion a vrátilo se všechno do starých kolejí,“ dodal v Kamelotu Petrouš.

Jeho výzvu však vedení klubu nevyslyšelo. Naopak. Podle informací iSport.cz se naštvalo, že trenér s představenstvem – jak se říká – nedrží basu.

„Nabídku od České televize jít do pořadu jsme zvažovali a nakonec přijali. Dále to ale vedení s trenérem neřešilo,“ popřel tiskový mluvčí Ondřej Zlámal, že by Petrouš dostal vyčiněno.

Generální ředitel Miroslav Platil ve studiu řekl, že pro jeho potřebu mu stačí, když je ve spojení s představiteli klubu, kteří reprezentují akcionářské skupiny vlastnící klub.

Poslední volající divák do studia Kamelotu; Oldřich Žák:
"Nemám k panu Platilovi žádný dotaz, protože bych se stejně žádné odpovědi nedočkal. Ale nepředpokládejte, že všichni diváci u televize jsou imbecilní. Co jste tam dneska předvedli... Neřekli jste nám nic. Ani kdo vlastní Slavii, ani koho prodáte."

„Nemusím se tím zabývat, protože rozhodující slovo má podle stanov představenstvo. Nikdy jsem nepřišel do styku s lidmi, o kterých média spekulují,“ uvedl.

Připomněl i schůzku s fanoušky, na které předseda představenstva Tomáš Rosen jeden z důvodů utajení majitelů vysvětlil slovy: „Je to ochrana soukromí. Nechtěl bych mít své sídlo posprejované. A vůbec bych se nechtěl bát vystoupit, kdybychom prohráli se Spartou.“

Takové vysvětlení však fanouškům nestačí. Chtějí vědět víc, znát konkrétní informace.

Výběr z diskuze fanoušků na slavia.cz:
Ta diskuse byla jako za bolševika, nevím, neznám, vše OK.
Zvitezime

Platil neřekl absolutně nic nového nebo smysluplného. Petroušovi to nezazlívám, pač ten se bohužel jenom veze. Ale to co řekl Strašák bych podepsal. Dokud se nezmění atmosféra a klub neodkryje karty, tak se podpory fanoušků opravdu nedočkají.
lordberry

Platil neustále jako kafemlejnek opakuje svá moudra (z větší části lži), používá stejné fráze a dokonce stejná slova. Platil neustále "argumentuje", že se dotyčný tajemný majitel obává, že by mu po sportovních neúspěších SKS někdo vyhrožoval nebo se stal terčem útoků? Že se bojí o svou bezpečnost, kdyby se odtajnil? Stalo se tu snad za posledních řekněme 50 nebo tedy těch 20 let něco podobného? Ví někdo o takovém případu? Je to tedy skutečně racionální obava, nebo se snaží dělat z fanoušků pitomce jako téměř při každém svém vystoupení takovýmhle hloupým způsobem?
Spasitel-vykupitel

Případný partner Slávie nechce být spojovám se jménem Slávie. Vážení nevážení, to si děláte pr*el? Nejslavnější klub naší historie a sponzor nebo partner s ním nechce být spojován? Strašák to vystihl, nebudu strkat peníze někomu, o kom vím, že když uvidí někde ležet korunu, hned ji ukradne. Od toho se odvracím, ne od Slávie! K Platilovi se nebudu vyjadřovat, ale Petrouš to je šupák.
Honza304

No když se včera koukal na tu čtyřku, tak se mi dělalo šoufl. Takový kávoviny, co tam mlel ten Platil, je dost ubohý. Líbil se mi ten poslední volající: pana Platila se na nic ptát nebudu, protože mi nic stejně neřekne, a je to pbohužel pravda.
paulie

Panu Platilovi se za odpovědi nedivím. Je to, pravděpodobně, zaměstnanec klubu a problémy zdědil. Všichni mu nadávají, ale on jediný za Slavii vystupuje a co má asi tak dělat. Kde je pan Rosen, Doležal a další tajemní vlastníci Slavie? Ti by měli vystoupit a říct, kdo je za tyhle s*ačky zodpovědný a co s tím hodlá dělat...
Martin76

Buď ti "nahoře" jsou finačně slabí a cucají co se dá, nebo jsou to hlupáci a nechtějí se přiznat. Pan Rosen asi bude mít jistý, ale ne rozhodný podíl na Slavii a pak mu ze strachu nezbývá než dělat, co mu dovolí. Že je Slavista to mu věřím, ale bez moci. Teď již ne jenom fandy Slavie, ale celý fotbalový národ zajímá kdo v tom má prsty. Bojím se, že to není košer, proto ten klídek.Pokud nadáváte na pana Platila, uvědomte si, že i kdyby vše o klubu věděl musí mlčet, je to jen zaměstnanec.
Sekec

Pan Platil? Jeho hra mnoha bezobsažnými slůvky neříct zhola nic je obehraná, nudná a směšná! Šílená vyjádření pana Platila, který o dění v klubu a fotbalovém světě u nás líčil jako kdyby mluvil o mafii, jen potvrzuje v jakém srabu se naše společnost a s ním i Slavia nachází! Ano, Strašák to řekl přesně - dokud tam budou stejní majitelé a stejní lidé ve vedení, jako dnes, nemá cenu věřit v něco lepšího!
prvnirytir

Majitel Slavie? Stále nejasný, Nový investor? Jednáme. Příchod hráčů? Jednáme. Petrouš: Řepka? ANO, Klubová příslušnost? BOHEMÁK. Fakt skvělá diskuze, která nám nic nenaznačila.
waster

Hlavně že se Platil umí pochválit, jak pracuje samostatně a hlavně, že se oba umí přihlásit ke klubům svých srdcí. Tohle to je doopravdy hnus.
naftak

Michal Petrouš
Michal Petrouš

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud