5. ledna 2011 • 04:00

Petrouš naštval fanoušky, klub ho nepotrestá

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Petrouš si nadělal problémy. Trenér Slavie v diskusním pořadu České televize řekl, že by klub měl uveřejnit jména majitelů, které úzkostlivě tají. Výrokem, že je bohemák, proti sobě zase popudil část fanoušků.



Kdyby pozvání do pondělního pořadu České televize Kamelot nepřijal, možná by si nyní gratuloval. Michal Petrouš si totiž několika neobratnými výroky nadělal starosti. Domluvit mu muselo i vedení klubu.

„Není pravda, že bychom to s trenérem nějak důrazně řešili, jen jsme si o tom krátce promluvili po skončení pořadu přímo na Kavčích horách.
Rozhodně jsme z toho nedělali velké závěry, ale víme, že některé věci nebyly řečeny šikovně. Z toho jsme se ovšem poučili,“ přiznal tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.


O jaké výroky šlo? Petrouš v pořadu uvedl, že je bohemák, za vzor bojovnosti dal letenského stopera Tomáše Řepku, vyslovil se v též v tom smyslu, že by mu nevadilo, kdyby jej měl v týmu. A jako příklad gólového útočníka uvedl dalšího sparťana Horsta Siegla.

Tyto věty způsobily některým červenobílým fandům úplné rudo před očima. „Jak proboha může vůbec mluvit o nějakém Řepkovi v souvislosti s tím, co Slavii chybí? To je tak primitivní, že nedokáže zauvažovat a prásknout jiné jméno hráče z evropského fotbalu s těmito vlastnostmi?“ ptal se jeden z příznivců na klubovém webu.

Slávistický šéf Petrouš nezvítězil ani v ÚstíFoto Barbora Reichová (Sport)


„Zaregistrovali jsme, že se tyto výroky nelíbily fanouškům, a víme, že by bylo lepší uvést za vzor zakončovatele Necida, Kuku nebo jiného slávistu. Našli bychom v našich řadách i bojovníky. Na druhou stranu šlo o přímý přenos, některé výroky byly rovněž vytrženy z kontextu,“ poznamenal Zlámal.

Petrouš si však za svými výroky stojí. „Řekl jsem, že jsem bohemák. Je to brané z pohledu, že jsem nejvíc let odehrál v Bohemce a ta mi logicky nejvíc přirostla k srdci. Ve Slavii jsem byl rok a půl a nebudu veřejnosti nalhávat, že jsem slávista. Řeknu to přece tak, jak to je, jak to cítím,“ čertil se včera.

„Nikdy jsem nehrál za starou gardu Slavie, nikdy mě tam nepozvali, vždycky jsem hrával za Bohemku. Že to lidi vzali takhle, je jejich problém. Řekl jsem to, jak to je. Přece to neznamená, že bych ve Slavii neodváděl stoprocentní práci. To, že tady trénuju, je přece úplně jiná věc,“ hájil se Petrouš.

Mimochodem, generální ředitel Platil loni při svém letním nástupu do funkce v Edenu přiznal, že je sparťan...

Oba pánové, Petrouš a Platil, si pak rýpli do skutečnosti, že Slavia stále tají jméno skutečného majitele klubu. „Určitě nás zajímá, kdo vlastní Slavii. Kdyby to věděli i hráči, určitě jim to přidá na klidu. Myslím si, že by se to mělo říct a zprůhlednit,“ pronesl Petrouš v pořadu po otázce moderátora.

Vedení klubu přitom jméno vlastníka zveřejnit odmítá. Petrouš se tak otevřeně postavil proti postoji představenstva.


Zlámal však tvrdí, že tento výrok z pohledu klubu závadný nebyl. „O této větě jsme se s trenérem nebavili vůbec. Ostatně pan Platil se k myšlence uveřejnění majitelů přidal také,“ uvedl tiskový mluvčí.

Generální ředitel Slavie Miroslav Platil, který se pořadu rovněž zúčastnil, skutečně názor o uveřejnění jmen majitelů podpořil. Vadí mu totiž, že se klubem spojují jména jako Pitr, Sisák, nebo Gross.

„Naprosto souhlasím, že to klubu ubližuje. V médiích se objevují fotografie těchto lidí, a když vedete jednání ohledně dalších obchodních partnerů a sponzorů, tak se setkáváte s touto reakcí: My bychom do toho i šli, ale nechceme mít v médiích fotku ve společnosti těchto lidí,“ řekl v Kamelotu.

Perlička na závěr – víte, kdo pořad moderoval? Jasně, Jaromír Bosák. Tentokrát se sice po boku Vladimíra Táborského nepostavil do hlavní role, ale skoro to vypadá, že z jeho spojení se Slavií vycházejí v poslední době samé pozoruhodné věci...

Jak dlouho vydrží Petrouš na lavičce Slavie? Sám doufá, že i na jaře
Jak dlouho vydrží Petrouš na lavičce Slavie? Sám doufá, že i na jaře

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud