21. června 2011 • 10:20

Slepička o Záhřebu: Připadal jsem si jako kus hadru

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahraniční angažmá bere jako dobrou zkušenost, ale zopakovat by si ji asi nechtěl. Miroslav Slepička, čerstvá posila fotbalové Sparty, v rozhovoru pro oficiální stránky klubu přiznal, že jeho důstojnost byla v Dinamu Záhřeb vážným způsobem dotčena.



„Jednání s hráči je tam na úplně jiné úrovni, po určité době si tam připadáte jako kus hadru,“ říká někdejší reprezentační útočník doslova.

„Lidé jsou tam příjemní, ale klub vlastní člověk, který si vybírá drahé hráče, kteří se tam mění strašně často. Stejně tak i trenéři,“ dodává na vysvětlenou.

Po dvou letech Dinamo Záhřeb přestalo se Slepičkou počítat, a tak ho v zimě uvolnilo do druholigového německého Fürthu a nyní mu nedělalo problémy ani s předčasným ukončením smlouvy.

Kromě Sparty projevila o devětadvacetiletého forvarda zájem i mistrovská Plzeň. Ani možnost spolupráce s velkým kamarádem Pavlem Horváthem však Slepičku nezviklala, a tak zakotvil na Letné.

Rozhodlo, že jsem sparťan

„Rozhodlo především to, že jsem sparťan. Mám tady spoustu kamarádů a cítím se tu jako doma. Sparta pro mě byla prioritou hned od začátku. Dostal jsem od ní konkrétní nabídku a trenéři mi řekli, že mě chtějí v týmu,“ objasňuje.

Zatímco Štěpán Vachoušek nebo Tomáš Pekhart stěžovali na nulovou komunikaci ze strany početného trenérského štábu, Slepička učinil zcela opačnou zkušenost.

Miroslav Slepička
Miroslav Slepička

„S trenéry jsem měl dlouhý rozhovor, ve kterém mi řekli, co se ode mě očekává. Mám z toho velmi dobrý pocit,“ tvrdí.

První trenér Sparty Martin Hašek uvedl, že se Slepičkou počítá na místo podhrotového útočníka, kde by měl alternovat s Václavem Kadlecem. Konkurence velkého talentu, který hodlá Sparta patřičně zpeněžit a bude mu tak zřejmě dávat přednost, se však příbramský odchovanec nebojí.

„Jsem hotový hráč, který ví, co ho tady čeká a ví, jak to zde chodí,“ prohlašuje Slepička sebevědomě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud