Jakub Konečný
8. července 2011 • 15:35

Posily Sparty: Kdo do základu a kdo do béčka?

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm nových hráčů zaregistrovala pražská Sparta v průběhu letní přestávky. Která z letenských akvizic má po dlouhém rakouském soustředění k označení posila nejblíže?



Portál iSport.cz je seřadil chronologicky podle toho, jak do Sparty přicházely. A u každého fotbalisty uvádí v procentech jeho šanci na místo mezi jedenácti vyvolenými.

VLASTIMIL VIDLIČKA

Jeho příchod z Teplic byl tak trochu překvapením, přece jen mu je už třicet let. „Trendem je sázet spíš na mladší hráče, takže jsem nečekal, že by se Sparta ještě ozvala,“ přiznal sympaticky.

V Rakousku zasáhl do šesti ze sedmi přípravných zápasů, z toho čtyřikrát nastoupil v základní sestavě. Přesto bude na pravém kraji obrany dostávat přednost Ondřej Kušnír, kterého by Sparta ráda zobchodovala.

Šance na základní sestavu: 20 %

MARTIN JUHAR

Do Prahy dorazil jako dokonalý nobody vytuněnou felicií, ale na trenérský štáb Sparty udělal velký dojem.

Slovenská naděje pro Spartu Martin JuharFoto Michal Beránek (Sport)

Košický odchovanec je skvěle fyzicky vybavený, k tomu rychlý… „A má zdravou hlavu,“ vyzdvihuje další Slovákův trumf kouč Martin Hašek. Že tím naráží na odchod problémového Martina Zemana, je nad slunce jasné.

I tak však čeká Martina Juhara na levém kraji zálohy velká konkurence: Václav Kadlec, Ladislav Krejčí a Jakub Mareš.

Šance na základní sestavu: 80 %

MIROSLAV SLEPIČKA

Miroslav Slepička znovu oblékne dres Sparty Miroslav Slepička znovu oblékne dres SpartyFoto Jaroslav Legner (Sport)
Návrat ztraceného syna se zatím odkládá, technický útočník totiž utrpěl na tréninku poranění kolenních vazů. Nemělo by to prý být nic vážného, jen natažení, nicméně Miroslav Slepička si zatím ještě za svůj staronový klub nekopl, což ho v boji o základní sestavu značně znevýhodňuje.

Otázkou bude i jeho pracovního zařazení. „Míru jsme přivedli na post podhrotového hráče, kde může hrát jen Venca Kadlec,“ prohlásil Martin Hašek.

V té větě se skrývají hned dvě úskalí – Sparta s podhrotovým hráčem prakticky nehraje a pokud ano, přednost určitě dostane perspektivnější reprezentant.

Šance na základní sestavu: 40 %

LUBOŠ KAMENÁR

Čtyřiadvacetiletý gólman přišel na roční hostování z Nantes jako investice do budoucna. „Luboš je přesně v tom věku, v jakém gólmana potřebujeme,“ přiznává personální ředitel klubu Jakub Otava. Někdejší slovenský reprezentant zpočátku jen rozšíří už tak početný komparz za nezničitelným Jaromírem Blažkem, ale pokud na trénincích padne Spartě do oka, uplatní na něj příští léto opci.

Šance na základní sestavu: 10 %

JAKUB BRABEC

Talentovaný stoper před lety ze Sparty utekl, aby se do ní teď vrátil. Podle svého názoru měl ve Viktorii Žižkov dostávat více šancí, ale v tomto směru si na Letné zřejmě příliš nepolepší. Alespoň prozatím.

Z boje o základní sestavu ho už dopředu vyřazuje účast na mistrovství Evropy devatenáctek, kde povede český tým jako kapitán. Zkrátka na stoperské duo Brabec-Brabec v rudém dresu si budeme muset ještě počkat.

Šance na základní sestavu: 5 %

LUBOŠ ADAMEC
Luboš Adamec přestoupil z Juventusu do SpartyFoto ČTK

Reprezentant U-17 strávil uplynulou sezonu v Juventusu Turín, nicméně na nabídku Sparty kývl s nadšením. „Sparta je jako Juve!“ míní odchovanec Svratky Brno.

V tomto případě jde o posilu jen formálně, sedmnáctiletý stoper bude rád, když se mu podaří prosadit se do sestavy druholigové rezervy. Má ještě čas.

Šance na základní sestavu: 0 %

Jakub Mareš v přípravném zápase Sparty s Austrií VídeňFoto Michal Beránek (Sport)
JAKUB MAREŠ

Známý suverén po příjezdu za svým novým týmem zjihl. „Přepadla mě jistá nervozita. Přicházím totiž do slavného a velkého klubu,“ uvedl.

Z herního turné po Rakousku stihl jen několik minut v posledním zápase, handicapem může být paradoxně i jeho univerzálnost. Je zvyklý hrát v útoku i na kraji zálohy, ale tím pádem není ani čistokrevný forvard, ani ortodoxní halv.

Nehledě na to, že na obou krajích středové řady Sparty je pořádný přetlak. A na hrotu král Leo Kweuke…

Šance na základní sestavu: 30 %

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud