26. listopadu 2011 • 19:32

Přestřelka pod Ještědem neměla vítěze. Liberec - Jablonec 2:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dlouho nemělo fotbalové derby mezi Libercem a Jabloncem takový náboj jako v dnešním duelu 15. kola první ligy. Svou 100. ligovou brankou se do Klubu kanonýrů zapsal David Lafata, parádní gól předvedl liberecký veterán Štajner. Čtyřgólovou přestřelku pod Ještědem však nakonec neovládl žádný z severočeských týmů, šlágr kola dopadl smírně 2:2.



Fotbalisté Liberce remizovali v 15. ligovém kole v severočeském derby s Jabloncem 2:2, když museli dvakrát dotahovat soupeřův náskok.

Hlavní událostí zápasu byla vedoucí branka hostujícího útočníka Davida Lafaty, který se ve 37. minutě dočkal sté ligové trefy, v letošní sezoně jich vstřelil už sedmnáct. Liberečtí po pěti vítězných zápasech ztratili body, ale mohlo je těšit alespoň to, že znovu doma v prestižním klání neprohráli.

Druhý tým tabulky však propásl šanci stáhnout manko na vedoucí Spartu, na niž dál ztrácí šest bodů. Jablonec je čtvrtý, ale přeskočit ho může Mladá Boleslav.

Prestižní duel ozdobila atraktivní podívaná a oboustranně útočný fotbal, který od začátku přinášel v přímém souboji nejlépe střílejících týmů ligy mnoho šancí před oběma brankami. Ofenzivní karneval začali hosté už ve druhé minutě, kdy vzal Pitákovi jasnou šanci chybný verdikt asistenta.

Pak se do hry rychle dostali i domácí, když zahrozili střelami Štajnera, Karišika a především Rabušice, který toužil navázat na minulé dva zásahy na Slovácku.

Jablonec evidentně netížil komplex z minulých zápasů v Liberci a domácím jako by nestačila varování po nadějných pokusech Kovaříka a Jarolíma. Osm minut před poločasem další chybu v liberecké rozehrávce už hosté ztrestali.

Vácha hrubě chyboval ve středu pole, Lafata po pasu Pitáka postupoval sám na brankáře Bičíka a sólo nakonec úspěšně zakončil hlavičkou, byť se míč po jeho první střele odrazil od břevna. Lafata, který dal Liberci sedmý gól z pěti posledních duelů, svoji jubilejní trefu se spoluhráči bouřlivě slavil pod sektorem jabloneckých fanoušků.

Shodou okolností se památného gólu dočkal právě na stadionu, kde se v dubnu radoval také do dneška poslední "stovkař" Nezmar, nyní liberecký stoper. Lafatova branka derby ještě více vygradovala.

Liberec se vrátil do hry už šest minut po poločase, kdy Váchovu střelu neudržel brankář Špit, hrající 250. ligový zápas, a dorážející Rabušic snadno přišel ke své osmé letošní brance. Za dalších pět minut si ráznou odpověď přichystali hosté. Obléhání liberecké branky zakončil Jarolím, jenž se technicky trefil zpoza pokutového území.

Ani druhé jablonecké vedení hráče Slovanu nezlomilo. A také jim při srovnání manka pomohl kiks hostující obrany: stoper Pavlík vyzval k brejku Breznaníka a jeho centr skvělým volejem poslal křížnou ranou do branky Štajner. Na konci už bylo znát, že oba týmy remízu berou. I když domácí záložník Rilke po příchodu z lavičky propásl velkou šanci.

Radost Davida Lafaty po vstřelení stého ligového gólu
Radost Davida Lafaty po vstřelení stého ligového gólu

Slovan Liberec - Baumit Jablonec 2:2 (0:1)
Branky: 51. Rabušic, 64. Štajner - 37. Lafata, 56. Jarolím. Rozhodčí: Bílek - Ubias, T. Kovařík. ŽK: Fleišman (Liberec). Diváci: 5926.
Sestavy:
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (75. Bosančič), Vácha, Janů, Breznaník (79. Rilke) - Štajner - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Novák - Kopic (79. Vošahlík), Loučka, Jarolím, Piták (85. Vaněk), Kovařík (89. Jablonský) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud