3. prosince 2011 • 21:10

Bomba a sólo! Hušbauer zařídil obrat Sparty v Jablonci

Autor: ČTK, iSport.cz, bke
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Sparty vyhráli v Jablonci 4:2 a udrželi náskok 6 bodů na druhý Liberec, který dnes vyhrál na hřišti Slavie. Sparta už před zápasem byla jistým vítězem podzimní části Gambrinus ligy. Sparťané inkasovali venku po 638 minutách, přesto vybojovali desátou výhru na soupeřově půdě za sebou.



Zápasu předcházelo předání kanonýrského odznaku Davidu Lafatovi za 100. ligový gól, jenže domácí ostrostřelec nelenil a už v 54. vteřině načal druhou stovku branek.

V dramatickém utkání v Jablonci tak Sparta dvakrát prohrávala. Na vyrovnání Sparťana Krejčího totiž ještě zareagoval ve 25. minutě Eliáš a Jablonec šel podruhé do vedení.

Jenže pak přišly hvězdné chvíle Josefa Hušbauera, který zařídil obrat v utkání. Ještě před přestávkou se prosadil tvrdou a hlavně přesnou ránou z dálky, v 69. minutě pak předvedl nádherné sólo.

Sparta se tak může díky němu radovat z cenné výhry v Jablonci 4:2, když se ještě v nasteveném čase trefil Grajciar přesně mezi Špitovy nohy.

Jablonecký trenér František Komňacký sice mínil, že výsledek zcela neodpovídal dění na trávníku, ale současně připustil, že v druhém poločase na soupeře jeho tým neměl. "Druhá půle byla skutečně mnohem horší, vůbec jsme nestíhali. Sparta byla mnohem agresivnější, přetlačila nás ve středu hřiště a třetí gól určil další vývoj," prohlásil jablonecký kouč.

A je konec. Zklamaný jablonecký brankář Michal Špit po prohře se Spartou
A je konec. Zklamaný jablonecký brankář Michal Špit po prohře se Spartou

Podle kouče dnešní duel završil podzim, s nímž je na severu Čech spokojenost jen na půl. "Máme už třináctibodovou ztrátu na Spartu, očekávali jsme více, než jsme nakonec dokázali. Zaznamenali jsme sice dílčí úspěchy, dávali jsme hodně gólů a máme nejlepšího střelce, ale celkově jsme očekávali více," prohlásil Komňacký, podle kterého dnešní prohra dala celému klubu námět k zamyšlení. "Nestalo se poprvé, že jsme ztratili klíčový zápas a možná to nahrává přehodnocení skladby týmu a jeho charakteru," řekl Komňacký.

Jeho sparťanský kolega Martin Hašek prohlásil, že vstup do utkání měl jeho tým katastrofální. "Byl tam šílený nedůraz, měli jsme velké problémy. Byli jsme všude pozdě a kdyby domácí přidali další góly, už bychom s tím těžko něco udělali," uznal sparťanský kouč hrozivou čtvrthodinu na úvod. Jenže po vyrovnání se Sparta zvedla. "A v druhém poločase jsme byli už lepší, rozhodl náš důraz a agresivita. Sólo Hušbauera bylo výjimečné, v naší lize málokdy vídané, a čtvrtá branka už byla výsledkem riskantní hry domácích," popsal utkání hostující kouč.

Byl to pro něj prý nejemotivnější zápas podzimu. "Vstoupili jsme do jarní části stejně jako na podzim venkovní výhrou 4:2, máme před zimou čtyřicet bodů, ale museli jsme výsledek otáčet. S tím musíme být spokojeni, hráči nechali na hřišti všechno," liboval si Hašek.

Domácí fandové pěli znovu ódy na Davida Lafatu, který přidal 101. ligový zásah kariéry, ale hrdinou utkání dnes byl hostující Josef Hušbauer. Zvláště jeho slalom přes čtyři hráče diváky zvedl ze sedadel. "Takový gól jsme ještě nikdy nedal, ale měl jsem při něm i trochu štěstí. Hned při té první kličce mi míč trochu poskočil a pak obránci ustupovali tak dlouho na šestnáctku, že jsem to už musel zkusit," řekl autor dvou ze čtyř sparťanských branek.

16. kolo první fotbalové ligy:

Jablonec - Sparta 2:4 (2:2)

Branky: 1. Lafata, 25. Eliáš - 40. a 69. Hušbauer, 16. Krejčí, 90+1. Grajciar.

Rozhodčí: Paták - Zlámal, Lhoták. ŽK: Vidlička, Hušbauer (oba Sparta).
Diváci:
5085.

Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Novák - Kopic (72. Vošahlík), Loučka, Jarolím (85. Třešňák), Piták (72. Vaněk), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký. Sparta: Švenger - Vidlička, Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Sionko (90.+1 Mareš), Matějovský, Grajciar (90.+2 Juhar), Krejčí - Kadlec (75. Kweuke). Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud