30. prosince 2011 • 12:19

Bystroň dopoval? Jsme v šoku, překvapila zpráva jeho přátele

Autor: neu, mip, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevěříme! Takový pohodář by nic vědomě nevzal! To jsou reakce přátel Davida Bystroně, stopera Plzně, kterého UEFA obvinila z pozitivního testu na doping po listopadovém utkání Ligy mistrů s Borisovem (1:0).



Plánoval, že si s bývalými spoluhráči z Baníku zahraje fotbálek, namísto toho jim včera dopoledne David Bystroň napsal: bohužel nedorazím, mám nějaké problémy.

A do nich zabředl plzeňský stoper až po uši, „na krku“ má pozitivní dopingový test, který podstoupil po utkání Ligy mistrů s Borisovem. Viktoria byla o nálezu informována oficiálním dopisem od UEFA.

Bystroň jakoukoliv vinu odmítá a západočeský klub upozorňuje na nestandardní zacházení se vzorky v Minsku. Také se upíná k analýze B-vzorku, která má být provedena v půli ledna.

Viktoriáni i blízcí kamarádi Bystroně byli po zveřejnění zprávy o dopingu jako opaření. Hráč patří mezi vyhlášené pohodáře, flegmatiky, kterým je naprosto lhostejné, jestli nastupují proti Dolní Lhotě nebo Barceloně. Proto do jednoho nevěří, že by byl schopen vědomě dopovat.

„Jsem z toho v šoku. Mám k Davidovi hodně blízko, nevěřím, že by něco vzal,“ uvedl Michal Papadopulos, útočník Rostova na Donu, který s Bystroněm v Baníku prožil několik let.

„Absolutně mi to k němu nepasuje. Je to pohodář, slušný člověk, nic by vědomě nevzal,“ doplnil obránce Aleš Neuwirth, který s ním byl u mistrovského titulu Ostravy (2003/2004) i nyní Plzně.

Ještě hrůzněji ale vypadá pro Bystroně možný trest: pokud totiž bude pozitivní i analýza B-vzorku, hrozí obránci až čtyřletý distanc. Klub se sankcí obávat nemusí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud