Jonáš Bartoš
4. ledna 2012 • 13:45

Plzeňský kouč Vrba: Kauza Bystroně mě šokovala

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR - Jestliže rok 2011 byl ve znamení úspěchů fotbalové Plzně, rok 2012 začal pro západočeský klub nepříjemným problémem. Dopingový skandál a případný distanc pro Davida Bystroně by znamenal velké oslabení, kvůli kterému Plzeň narychlo hledá stopera.



48letý trenér musí přes zimu zacelit díru v sestavě po odchodu Petra Jiráčka, klíčového muže loňského roku. Další hrozbou je možný zákaz činnosti Davida Bystroně, který měl dopingový nález po utkání v Borisově.

Jak jste vnímal možné Tomáše Řepky?
"Tomáš splňuje veškeré předpoklady po sportovní stránce, ale jsou tam spousty dalších jiných okolností. Nebál bych se toho. Co se týká komunikace mezi mnou a Tomášem, v tom by problém nebyl."

Vy jste ho chtěl?
"Pan Šádek řekl, že rozhodnu jen já, ale to není pravda. Podílí se na tom větší počet lidí. Ale kdyby přišel, nebál bych se jeho příchodu."

Co říkáte na pozitivní nález Bystoně?
"Nechci to rozmazávat, musíme počkat na výsledek testu B. Víme, že z 99 procent bude stejný jako u vzorku A. Za sebe musím říct, že mě to šokovalo. Vrhá to stín na celou práci, kterou tady odvádíme. Nikdy jsem se s tím nesetkal, rozhodilo mě to."

Ptal jste se ho, jestli něco vzal?
"Jakýkoliv člověk bude říkat, že nic nebral. Já to nedokážu posoudit, je to pro mě šok. Ale spíš je to otázka pro Davida. Je to dospělý člověk zodpovědný za svá rozhodnutí."

Plzeňští fotbalisté na první trénink v roce 2012 dorazili tradičně na kolech
Plzeňští fotbalisté na první trénink v roce 2012 dorazili tradičně na kolech

Proč s mužstvem netrénoval?
"Rozhodli jsme se, že Davidovi dáme individuální plán. Až po testu B vzorku uděláme nějaké rozhodnutí. Před druhým testem těžko z nás někdo bude dělat nějaké závěry, to nám ani nepřísluší."

Jak budete řešit případný odchod Pilaře, o kterého se stále zajímá Wolfsburg?
"Na jeho pozici může hrát Berger, Ďuriš, Fillo, teoreticky Rajtoral. Alternativ máme dost. Co nás bude víc pálit, je odchod Jiráčka. Tohle místo musíme doplnit z vlastních zdrojů. Darida, Dan Kolář jsou jména, která se na jeho pozici budou nejčastěji objevovat."

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud