Richard Šíma
18. ledna 2012 • 13:05

Snad o přestup do Sparty nepřijdu, doufá zraněný talent Přikryl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR - Mluví se o něm především v souvislosti s jeho možným přestupem do Sparty. On sám však už deset dnů pořádně netrénuje a léčí si natažené vazy v kotníku. Olomoucký talentovaný mladík Tomáš Přikryl by se měl už zítra dozvědět, zda se přestupu, po němž touží, dočká. Zítra se totiž na Letné sejdou zástupci Sparty a Sigmy a o příštím osudu devatenáctiletého hráče definitivně rozhodnou.



Nový sparťanský generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík má starost. Přikryl, o něhož tolik stojí, je zraněný a nabírá mírné tréninkové manko. V utkání se Znojmem, které se hrálo sedmého ledna, mu soupeř přišlápl kotník a natáhl v něm vazy. Mladík z Hané věří, že tato nesnáz mu případný přestup na Letnou nepřekazí.

Jednání o vašem možném odchodu do Sparty už trvají několik týdnů, ve čtvrtek by mělo padnout rozhodnutí. Jste nervózní, jak věc dopadne?
"Samozřejmě, že na to nejde nemyslet. Když o vás stojí takový klub, jako je Sparta, znamená to hodně. Aspoň pro mě. Ale snažím se to moc nevnímat a počkat si, až se kluby nějak dohodnou."

Co když se nedohodnou?
"Zůstanu v Olomouci. Tady jsem vyrostl, mám to tady rád a je mi tu dobře. I když je pravda, že do Sparty bych odešel rád. Byl by to velký krok směrem dopředu."

Máte informace o tom, jak se jednání vyvíjí? Podle informací, které prosakují na veřejnost, se zatím nedá odhadnout ani pravděpodobnost jeho výsledku.
"Máte pravdu, vnímám to úplně stejně, zdá se to být padesát na padesát. I když pocitově to mám mírně přes padesát pro odchod do Sparty. Uvidíme, za mě to řeší agentura Sport Invest, ta ví, že mám zájem odejít, já počkám na výsledek."

Odejdete do Sparty v případě dohody jako obránce, záložník, nebo útočník?
(usměje se) "Pokud to tak dopadne, odejdu tam jako hráč, kterému Sparta určí, kde bude hrát. Já chápu, proč se ptáte, v Sigmě jsem nastupoval v obraně, v záloze i v útoku, v reprezentaci v útoku. V dorostu Sigmy jsem začínal jako obránce. Ale byl to trenér Psotka, kdo mě později vyzkoušel vepředu a až na základě toho mě trenér Hřebík vzal do reprezentace jako ofenzivního hráče. Nebylo to tak, že by pan Psotka trval na tom, že jsem obránce, a pan Hřebík ze mě udělal útočníka, to ne. Já sám se ale cítím lépe v ofenzivě."

Tomáš Přikryl doufá, že mu přestup do Sparty vyjde.Foto Barbora Reichová SPORT
Zareagovala nějak Sparta na informaci, že jste se v utkání se Znojmem zranil?
"Pan Hřebík mi hned volal, aby zjistil, jak na tom přesně jsem a kdy se zase vrátím do plného tréninku."

Neříkal nic o tom, že by byl váš přestup kvůli zranění ohrožen?
"Ne, to neřekl. Věřím, že to tak ani není. Když jsem se zranil, ani mě ta souvislost, že bych mohl o Spartu přijít, nenapadla. Jen jsem se lekl, aby to nebylo něco vážného, co by mě vyřadilo na delší dobu. Nebo aby se to časem nevrátilo. Ale to vás napadne jako první při každém zranění."

Josef Lébr
"O Přikrylově přestupu do Sparty jednáme, ve čtvrtek padne rozhodnutí.. My máme nějakou představu, nějakou má Sparta. Pokud se shodneme, jen dobře. Jestliže se naše představy k sobě vzájemně nepřiblíží, korektně se rozejdeme jako seriózní obchodní partneři a Tomáš zůstane u nás. Vzhledem k jeho talentu by mu ale odchod do Sparty prospěl."
Šéf olomouckého klubového představenstva o Přikrylově možném přestupu na Letnou

Olomoucký Přikryl (uprostřed) stále věří v přestup do Sparty.Foto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud