Pavel Kalouš
31. ledna 2012 • 04:59

Tajemství Bystroně odhaleno. V jeho těle našli pervitin!

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Lítá v pořádném průšvihu a teď už i v Plzni vědí proč, byť stále ještě neoficiálně. Zakázanou látkou v těle dopujícího Davida Bystroně byl podle informací Sportu metamfetamin, tedy pervitin! Tvrdá droga dává plzeňskému obránci už s předstihem krutou jistotu – přinejmejším stop na dva roky.



Šance, že by si v nejbližších měsících zahrál fotbal, definitivně zhasla. Dopingová aféra však bude mít pro Davida Bystroně ještě další nepříjemnou dohru: Dopingoví komisaři totiž třicetiletého fotbalistu usvědčili z užití pervitinu.

Dosud tajná analýza, jejíž výsledek deník Sport zná, objevila v obou vzorcích moči stopera Plzně matamfetamin, tedy stimulační drogu v Česku známou jako pervitin. Právě ten podle všeho Bystroň užil před listopadovým utkáním Ligy mistrů na půdě BATE Borisov.

„Odhalení pervitinu je mezi sportovci zcela výjimečné, takový případ se objeví jednou za rok až dva,“ říká obecně šéf exekutivy českého antidopingového výboru Jan Chlumský. „Ke stimulaci se obvykle používají jiné látky,“ dodává.

Pervitin je na drogové scéně známý jako látka, která zvyšuje psychickou i fyzickou výkonnost a tlumí pocit únavy. „Celkově to člověka zbaví zábran, dodá energii, je pak čilejší, sebevědomější,“ vysvětluje spoluzakladatel nadace Drop In Ivan Douda.

Více o celé aféře Davida Bystroně čtěte v úterním Sportu

- co na kauzu říká šéf exekutivy Antidopingového výboru ČR Jan Chlumský?

- je šance, že Bystroň vyvázne s podmínečným trestem?

- kolik Plzeň celá záležitost stála?

David Bystroň po brance Kodaně
David Bystroň po brance Kodaně

Vstoupit do diskuse
14

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud