iSport.cz
5. března 2012 • 04:59

Vrba po vítězství: Jsme sebevědomější než Sparta

Autor: iSport.cz, Karel Häring
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se zdálo, že fotbalisté Plzně mohou na obhajobu titulu zapomenout. Podzimní část sezony českému mistru zdaleka nevyšla podle představ a jen hodně velký fanoušek Západočechů věřil, že by mohli Horváth a spol. letenský tým ještě pozlobit. Po vítězství Plzně nad Spartou je však rozdíl mezi oběma rivaly už jen šest bodů. "Začíná se projevovat naše sebevědomí z pohárů," věří lodivod úřadujícího mistra.



Vyprodaná Letná a natěšený domácí tým připravený odčinit poslední porážku z Hradce. Takový protivník čekal v 19. kole na Plzeň.

"„Ukázalo se to, že jsme odehráli v této sezoně spoustu takových zápasů. I v takovém utkání, kdy přijedeme na Spartu a je tam osmnáct tisíc diváků, to hráči neberou jako něco mimořádného, co se stane jednou za rok. Poháry nás v tomto směru obrovsky ovlivnily,“ je si vědom úspěšný trenér.

„Naše sebevědomí vyplývá i z toho, že hráči nastupují v reprezentaci. To má obrovský vliv. Psychika je nedílnou součástí výkonů a myslím si, že v tomto směru máme proti Spartě momentálně navrch,“ pokračuje Vrba.

Větší vliv na vývoj zápasu podle Vrby neměl fakt, že Sparta prošla v posledních měsících poměrně velkým množstvím změn.

„Musím oponovat tím, že my taky přicházíme o hráče. Odešli Rada, Navrátil, Rezek, Jiráček, Bystroň tu taky není. Není to tak, že by jen Sparta měnila kádr. Je pravda, že naši hráči jsou většinou zabudováni tak, že už působí v klubu delší dobu, například Darida. Sparta má nové hráče, kteří si musí zvykat na nová pravidla a nové prostředí. V tom možná máme výhodu.“

A jak vidí po sobotním vítězství svého týmu na Letné šance na titul? "Šanci máme. Jsme v situaci, kdy sice ztrácíme šest bodů, ale je před námi ještě jedenáct kol. Pro nás budou teď důležité zápasy s Olomoucí a v Jablonci. Pokud je zvládneme, doopravdy se do boje vrátíme.“

VELKÝ ROZHOVOR S TRENÉREM PLZNĚ PAVLEM VRBOU ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Bakoš otevírá skóre utkání
Bakoš otevírá skóre utkání

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud