7. března 2012 • 08:04

Daniel Křetínský si kupuje 40 procent fotbalové Sparty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akcionářská struktura fotbalové Sparty se změní. Její dosavadní vlastník, investiční skupina J&T, podle dnešních Hospodářských novin (HN) prodává část svého podílu. Dvě pětiny akcií od ní kupuje dosavadní šéf představenstva Sparty a bývalý manažer J&T Daniel Křetínský.



"Směřujeme k tomu, že 40 procent ve Spartě budu držet já a 60 procent J&T. Nyní se připravují smlouvy, dohoda se finalizuje," řekl deníku Křetínský.

Dodal, že zatím není jasné, kdy bude obchod dokončen. Křetínský do Sparty přišel původně jako vyslanec J&T, která klub v roce 2004 koupila. Sám se postupně stal členem vrcholového managementu a partnerem skupiny.

Dnes už v jejím vedení není. Předloni se postavil do čela společného podniku, který založila J&T s investiční skupinou PPF - do Energetického a průmyslového holdingu (EPH), v němž sám drží pětinový podíl.

Podle Křetínského změna férově zobrazuje vztah akcionářů ke klubu. "Já mám ve Spartě rozhodující slovo, já jsme navrhoval skupině J&T převzetí této investice. A pro mne je Sparta strašně důležitá," dodal.

Deník připomněl, že klub je ztrátový. Od vstupu J&T zakončil se ziskem jen první sezonu 2004/2005, tehdy vydělal 32 milionů korun. V následujících pěti letech Sparta prodělala celkem 624 milionů korun. J&T do klubu ročně investuje stovky milionů korun.

"Letos bude asi třeba dát ještě o něco více, zůstáváme mimo evropské poháry a neprodali jsme žádného hráče," řekl dnešním HN Křetínský.

Vstoupit do diskuse
13

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud