16. května 2012 • 12:22

VIDEOROZHOVOR: Já do Sparty? To není téma pro mě, řekl Šilhavý

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Psalo se a spekulovalo, že je mezi kandidáty na nového trenéra pražské Sparty. Po zisku mistrovského titulu ovšem něco takového Jaroslav Šilhavý vylučuje. "Sparta není téma pro mě," řekl pro iSport.cz při pondělním udílení cen ankety Zlatý míč. A dodal, že by si rád se Slovanem Liberec zahrál v Lize mistrů.



O mistrovských oslavách
"Pořád si je užívám. Začal jsem po zápase s našimi fanoušky. To pro mě byla asi největší odměna, dívat se na jejich radostné obličeje. Pak jsme se přesunuli na náměstí v Liberci, kde bylo plno lidí. Burácelo to. Všichni z toho měli radost."

O klíčovém okamžiku v sezoně
"Těch momentů je víc, ale hodně důležitý byl obrat s Mladou Boleslaví, se kterou jsme v 90. minutě prohrávali. Ten zápas jsme otočili a vyhráli. Hodně nám to pomohlo do toho závěru."

O případné nabídce ze Sparty
"Moc rád na trenérskou štaci ve Spartě vzpomínám, byť v roli asistenta. Třikrát jsem zažil Ligu mistrů a bylo to nádherné, když tam stojíte při znělce Ligy mistrů. Bylo by krásné zažít to jako hlavní trenér. Ale co se týká Sparty, není to téma pro mě. S nikým jsem nemluvil, beru to jako spekulaci médií."

O nominaci na EURO 2012
"Chybí mi v ní Jirka Štajner. Jednoznačně. Míša Bílek je zodpovědný za nominaci, určitě to zvažoval dlouho a rozhodl se takhle. Přesto si myslím, že Jirka Štajner v nominaci chybět neměl. Je to nejlepší hráč ligy, nejlépe hodnocený hráč ligy. Dal 15 gólů, dotáhl Liberec k titulu... Ta volba byla mezi Jirkou a Danem Kolářem, to zase hovoří pro Jirku. Dan Kolář dal šest branek, jestli mám správné informace. To je třetina gólů. Nevím, která kritéria dále rozhodovala, jestli to byl věk atd. Mrzí mě to za Jirku, dělal pro to maximum. A mě to po oslavách trochu pokazilo radost."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud