Stanislav Hrabě
14. července 2012 • 23:45

Zbyněk Pospěch nastoupil za Duklu Praha, vstřelil gól a líbil se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi Duklou Praha a Dynamem České Budějovice volil Zbyněk Pospěch, jenž je po neobnovení smlouvy se Slavií volným hráčem. Nakonec se rozhodl pro pražský klub a vydal za ním na soustředění do Rakouska. Nastoupil proti chorvatskému Interu Zaprešič a jeho debut byl úspěšný: na první gól nahrál Tomáši Bergrovi, druhý sám vstřelil.



Obávaný kanonýr Zbyněk Pospěch zvažuje dvě ligové nabídky: Dynamo České Budějovice ho pozvalo na turnaj v Hluboké nad Vltavou, kde se střetlo s Chrudimí a ligovou Jihlavou, on se však vydal za Duklou Praha, která je na soustředění v rakouském Hinterstoderu, a nastoupil za ni proti chorvatskému Interu Zaprešič.

I přes tréninkové manko, kdy se jen individuálně připravoval v rodné Opavě, se uvedl skvěle: jeden gól vstřelil a na jeden přihrál.

„Předpokládali jsme, že by mu herní styl, který Dukla vyznává, měl vyhovovat. To se hned potvrdilo,“ vyhodnotil jeho výkon generální manažer Michal Prokeš.

Po odchodu Ivana Lietavy do ukrajinského klubu Vorskla Poltava podobný typ brankového úderníka Dukla shání.

„Pro Zbyňka hovoří statistika, má jeden gól na dva zápasy,“ odkrývá jeho hodnotu Prokeš.

„Ač je to silový typ, má i herní kvality a zapadá do systému naší hry,“ opakuje.

Dukla se vrací z rakouského soustředění v úterý a to už by mělo být rozhodnuto, zda Pospěcha angažuje. Nabídka Českých Budějovic však také nadále platí.

„Zbyněk se musí rozhodnout sám, komu dá přednost,“ nechává mu prostor jeho právní poradce Jiří Kubíček. Odjezdem do Rakouska za Duklou však Pospěch dosti naznačil, kam ho to víc táhne.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Dukla Praha - NK Inter Zaprešič 2:1 (1:1)
Branky Dukly: 18. Berger, 79. Pospěch.
Sestava Dukly: Kučera (46. Šebek) - Romera (46. Hašek), Štětina, Hell, Pospíšil - Tenkl (70. Borek), Kalouda (60. Podrazký), Malý (46. Marič) - Berger (46. Engelmann), Pospěch, Svatonský. Trenér: Kozel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud