Jakub Konečný
25. srpna 2012 • 13:45

K+K nejsou na prodej! Sparta chce Kweukeho i Kadlece udržet

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Leonard Kweuke sice proti Feyenoordu v play off Evropské ligy (2:2) vyšel poprvé v té sezoně střelecky naprázdno, nicméně gólovou štafetu od něj okamžitě přebral Václav Kadlec. Na útočníky Sparty je zkrátka momentálně spoleh. A její fanoušky jistě potěší i zpráva, že klub o prodeji produktivního dua K+K momentálně vůbec neuvažuje.



Čtvrteční noc v Rotterdamu patřila jim. Václav Kadlec byl jako autor dvou gólů hlavním protagonistou napínavého zápasu, který přiváděl arénu De Kuip svým strhujícím průběhem do varu.

A do centra pozornosti se ještě před odletem do Prahy dostal i Kadlecův kumpán Leonard Kweuke. Na internetu se totiž objevila zpráva, že o kamerunského obra má zájem turecký Trabzonspor. Vyznělo to dokonce tak, že uzavření přestupu je otázkou několika hodin.

„Nic o tom nevím. Z Trabzonsporu nás nikdo nekontaktoval,“ reagoval ještě v Rotterdamu Jakub Otava, člen sparťanského představenstva.

Včera v poledne pak klub to samé pro jistotu zopakoval ještě v oficiálním tiskovém prohlášení. Info o možném Kweukeho odchodu totiž vzbudilo v médiích a mezi fanoušky veliký ohlas.

Tak si v tom udělejme jasno – Kweukeho přestup rozhodně není na pořadu dne. A už vůbec ne do Trabzonsporu, který by jen stěží nabídl 6 milionů eur (150 milionů korun). Což je cifra, u které je Sparta ochotná se o případném transferu vůbec začít bavit.

"Lea prostě teď rozhodně prodávat nemíníme, je to náš klíčový hráč. Naší prioritou je nyní odveta s Feyenoordem," tvrdí Otava.

Kadlecova cena jde opět nahoru

Kadlec, druhý sparťanský hrdina těchto dní, byl v Kweukeho kůži před rokem. Platil za přestupový hit, Vitesse Arnhem za něj nabídlo 5,7 milionu eur (142 milionů korun).

Jenže nakonec z velkého obchodu sešlo. Sparta měla totiž představu, že za Kadlece utrží částku kolem 250 milionů korun (cca 10 milionů eur). A nejdražší dorostenec v dějinách tuzemského fotbalu se pak vinou vážných zdravotních problémů sezonou doslova protrápil.

„Loni byla Vencova cena sto padesát milionů korun. Teď je tak pětadvacet,“ prohlásil na začátku léta hráčův agent Pavel Paska. Otrávený Kadlec tou dobou ledoval po každém tréninku bolavé koleno a blíž než do základní sestavy měl zpátky na operační stůl.

Sparťanský talent Václav Kadlec prchá Jorisi Mathijsenovi
Sparťanský talent Václav Kadlec prchá Jorisi Mathijsenovi

„Prošel si těžkým obdobím, ale protože je to inteligentní kluk, dokázal se s tím vypořádat,“ glosuje to Otava.

Trenér Vítězslav Lavička umístil Kadlece tam, kde se cítí nejlépe, tedy do pozice podhrotového útočníka. A subtilní fotbalista mu začíná splácet důvěru góly – trefil se na Slovácku, doma s Českými Budějovicemi a hned dvakrát i v Rotterdamu.

Bylo symbolické, že se naplno připomněl právě v zemi, kam měl před rokem namířeno. „Takové výkony nám dávají velkou naději do budoucna,“ pochválil dvacetiletého útočníka Lavička.

A s tím samozřejmě letí nahoru znovu i jeho cena. „Zahraniční kluby o něm dlouhodobě vědí, dva jeho góly na hřišti Feyenoordu určitě zaznamenají. Ale mluvit v souvislosti s Vaškem o přestupu, na to je ještě příliš brzy,“ říká Otava.

Teď prostě Sparta dává před příjmy z transferů přednost sportovnímu úspěchu na evropské i domácí scéně.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud