16. září 2012 • 19:19

Uzdravený Štajner Liberci nepomohl, mistr vyhořel v Olomouci 0:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Liberec se dočkal návratu uzdraveného Jiřího Štajnera, špílmachr, který se před měsícem potýkal s plicní embolií, mu ale příliš štěstí nepřinesl. V 7. kole Gambrinus ligy prohrál úřadující mistr na půdě Olomouce 0:3, když se o branky domácích postarali Pospíšil, Ordoš a Doležal. Liberec z posledních osmi soutěžních utkání vyhrál jediné.



Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý sice už mohl využít služeb Štajnera, který se překvapivě rychle uzdravil z embolie, ovšem musel řešit problémy na levé straně sestavy.

Tým totiž opustil Breznaník a levý bek Fleišman byl mimo hru kvůli kartám. Poprvé si tak post levého beka vyzkoušel Brazilec Maicon.

Liberec se sice snažil být aktivnějším týmem, jenže nebezpečnější byla Sigma. Dvakrát jí zahrozit pomohl liberecký stoper Karišik, který svými chybnými přihrávkami nadělal gólmanovi Bičíkovi hodně problémů.

V 18. minutě pak Hadaščok fauloval před vápnem Vepřeka a Olomouc dostala výhodu přímého kopu. K míči se postavil Pospíšil a technickou střelou přes zeď pod břevno překonal Bičíka.

Liberec se i poté těžko dostával do šancí, a tak do poločasu zahrozili ještě jednou domácí. Jenže před Petrem na poslední chvíli zachránil Maicon.

Návrat Štajnera trval do 60. minuty, než musel s poraněním kotníkem střídat. A o chvíli už z lavičky sledoval, jak domácí zvyšují. Ordoš se prosmýkl mezi dvěma obránci, udělal kličku Karišikovi a z malého vápna s pomocí tyče skóroval. Potvrdil tak, že se mu proti Liberci daří. V devátém utkání mu dal už sedmý gól.

Hosté se začali prosazovat až v poslední čtvrthodině. Nejprve utekl Rabušic, ale Blaha jeho pokus o prostřelení včasným vyběhnutím zmařil. Z následného rohu pak trefil břevno Morozenko a z dorážky jen těšně přestřelil Souza.

V 77. minutě opět odmítl skórovat Rabušic, když z dobré pozice netrefil branku Sigmy. Domácí si však zbytečně zahrávali s dvoubrankovým vedením. Hanáci nakonec odpověděli tím nejlepším způsobem.

Ordoš potáhl míč, poslal ho do křídla Schulmeisterovi a ten našel přesně Doležala. Pak došlo na další návrat. Na hřiště se po pauze zaviněnou operací kolene dostal i domácí kanonýr Zdeněk Klesnil.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 18. Pospíšil, 62. Ordoš, 80. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Slyško (SR). ŽK: Ljulka, Vácha, Blažek (všichni Liberec). Diváci: 5285.
Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Pospíšil - Petr (76. Schulmeister), Ordoš, Hubník (84. Navrátil) - Doležal (82. Klesnil). Trenér: Pivarník.
Liberec: Bičík - Ljulka, Kelič, Karišik, Maicon - Janů, Vácha - Hadaščok (56. Blažek), Štajner (61. Morozenko), Bosančič - Rabušic (81. Musiol). Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud