27. října 2012 • 04:00

Snajpr Lafata o (ne)přestupu do Sparty: Pelta mě naštval!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhroutil se mu dětský sen, že by si mohl zahrát v dresu jednoho z pražských "S". Kolikrát se mu pak ani nechtělo na trénink. Útočník fotbalového Jablonce David Lafata o dlouho propíraný přestup do Sparty hodně stál, ovšem šéf severočeského klubu Miroslav Pelta byl proti. Ačkoliv střelci slíbil, že v případě nabídky "za lepším" mu přestup povolí.



Přitom se o nynějším bossovi celého českého fotbalu říká, že to, co slíbí, prý splní. "Nepotřebujete mít nic na papír. I když teď mi to trošku hapruje," směje se v rozhovoru pro páteční Sport Magazín s 25 góly nejlepší kanonýr Gambrinus ligy z minulého ročníku.

I proto se o něho před sezonou zajímala Sparta, nový kouč Vítězslav Lavička ho do týmu chtěl. Nakonec ale nedošlo k dohodě mezi oběma kluby. Pelta prý své ne odůvodnil tím, že ze Sparty žádná oficiální nabídka nepřišla.

"Věděl, že do Sparty chci. Ale vždycky mi řekl, že žádnou nabídku nedostal a s panem Křetínským nejednal," říká Lafata.

"Ale vnitřně mu..." Nevěří? "To ne, jen mě to dodneška mrzí, protože jsem si mohl splnit dětský sen. A zřejmě naposledy," posteskl si reprezentační útočník ve Sport Magazínu.

"Ale nechci, aby to vypadalo, že jsem tu nespokojený. Jsem tu pět let a nedám na Jablonec dopustit,"dodává rychle David Lafata.

Nenaštval se však přeci jen na svého šéfa, když mu překazil vysněný přestup? "Naštval," přiznává se smíchem, ale hned vyzdvihuje roli Miroslava Pelty v jabloneckém fotbale. "Určitě by se tu nekopala první liga," má jasno střelec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud