28. října 2012 • 19:50

Drama na Letné skončilo šťastně pro Spartu, Liberec padl 1:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty ve šlágru 12. kola první ligy porazili mistrovský Liberec 2:1. Vděčí za to hlavně oběma stoperům Jiřímu Jarošíkovi a Ondřeji Švejdkovi, kteří se shodně střelecky prosadili po rohových kopech.



Za Slovan už stačil jen snížit střídající Jan Blažek. Letenští se díky výhře bodově dotáhli na vedoucí duo tabulky Jablonec s Olomoucí. Obhájci titulu ze severu Čech po třetí porážce z posledních čtyř venkovních zápasů zůstali sedmí.

Sparta si přála navázat na povedený čtvrteční duel Evropské ligy se Šmonou, ale s Libercem se musela mít na pozoru a opět se nevyvarovala výpadků, které ji v domácí soutěži provázejí po pohárových vystoupeních.

Když už ve druhé minutě po pasu Šurala, který dal Spartě gól v obou zzápasech minulé sezony, do odkryté brány málem skóroval Delarge, v hlavách Pražanů možná ožily vzpomínky na domácí debakl 0:3 s Libercem z loňského podzimu.

Severočeši se však oproti minulé mistrovské sezoně nemohou chlubit pevnou obranou. Sparťan Kadlec v sedmé minutě běžel úplně sám na Bičíka, ale únik pokazil ukvapenou střelou do libereckého brankáře.

Kadlec se snaží prodrat k míči přes KarišikaFoto Michal Beránek (Sport)

Ke gólové ráně napřahoval i Hušbauer, jehož pokus obětavě zastavil stoper Karišik.

Po půlhodině už domácí slavili: stoper Jarošík po rohu Matějovského využil mezery v liberecké obraně a zblízka vedoucím gólem stylově oslavil své sobotní 35. narozeniny.

Nepříznivý stav v libereckých hráčích vzbudil touhu po útočení a obratu. Hned po poločase krátce po sobě zahrozili ostrými pokusy Fleišman s Delargem, který po pondělní premiérové ligové trefě proti Boleslavi i na Letné ukázal hodně snahy.

Liberec však i ve druhé půli srazila nedbale bráněná standardní situace. Na Krejčího roh si naběhl druhý sparťanský stoper Švejdík a zvýšil náskok Sparty. Prosadil se po standardní situaci jako proti Šmoně, proti níž vstřelil svůj první gól za letenský tým.

Liberec však odmítl vyklidit bojiště a zdánlivě rozhodnutý zápas zdramatizoval. Střídající útočník Blažek čtvrt hodiny před koncem skvěle prokličkoval mezi domácími zadáky a ranou pod břevno dostal sparťany pod tlak.

Slovan se tím nadechl k velkému náporu, domácího brankáře Vaclíka postrašila rána Šurala i hlavička Štajnera, která se už málem snášela za brankovou čáru. Štajner vzápětí neuspěl ani s přízemní střelou. Těsné vítězství už Sparta uhájila, v samém závěr byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen hostující Vácha.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Branky: 32. Jarošík, 63. Švejdík - 74. Blažek. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Nádvorník. ŽK: Balaj, Krejčí - Vácha, Bosančič. ČK: 90. Vácha. Diváci: 7351.

Sestavy:

Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadlec, Matějovský (83. Grajciar), Hušbauer, Krejčí (90. Přikryl) - Balaj (60. Kadeřábek). Trenér: Lavička.

Liberec: Bičík - Kušnír, Karišik, Kelič, Fleišman - Delarge (73. Bosančič), Vácha, Janů (85. Nezmar), Šural - Rabušic (46. Blažek), Štajner. Trenér: Šilhavý.

Václav Kadlec bojuje s libereckou přesilou
Václav Kadlec bojuje s libereckou přesilou

Fotbalisté pražské Sparty ve šlágru 12. kola první ligy porazili mistrovský Liberec 2:1. Vděčí za to hlavně oběma stoperům Jiřímu Jarošíkovi a Ondřeji Švejdkovi, kteří se shodně střelecky prosadili po rohových kopech. Za Slovan už stačil jen snížit střídající Jan Blažek. Letenští se díky výhře bodově dotáhli na vedoucí duo tabulky Jablonec s Olomoucí. Obhájci titulu ze severu Čech po třetí porážce z posledních čtyř venkovních zápasů zůstali sedmí.
Sparta si přála navázat na povedený čtvrteční duel Evropské ligy se Šmonou, ale s Libercem se musela mít na pozoru a opět se nevyvarovala výpadků, které ji v domácí soutěži provázejí po pohárových vystoupeních. Když už ve druhé minutě po pasu Šurala, který dal Spartě gól v obou zzápasech minulé sezony, do odkryté brány málem skóroval Delarge, v hlavách Pražanů možná ožily vzpomínky na domácí debakl 0:3 s Libercem z loňského podzimu.
Severočeši se však oproti minulé mistrovské sezoně nemohou chlubit pevnou obranou. Sparťan Kadlec v sedmé minutě běžel úplně sám na Bičíka, ale únik pokazil ukvapenou střelou do libereckého brankáře. Ke gólové ráně napřahoval i Hušbauer, jehož pokus obětavě zastavil stoper Karišik. Po půlhodině už domácí slavili: stoper Jarošík po rohu Matějovského využil mezery v liberecké obraně a zblízka vedoucím gólem stylově oslavil své sobotní 35. narozeniny.
Nepříznivý stav v libereckých hráčích vzbudil touhu po útočení a obratu. Hned po poločase krátce po sobě zahrozili ostrými pokusy Fleišman s Delargem, který po pondělní premiérové ligové trefě proti Boleslavi i na Letné ukázal hodně snahy.
Liberec však i ve druhé půli srazila nedbale bráněná standardní situace. Na Krejčího roh si naběhl druhý sparťanský stoper Švejdík a zvýšil náskok Sparty. Prosadil se po standardní situaci jako proti Šmoně, proti níž vstřelil svůj první gól za letenský tým.
Liberec však odmítl vyklidit bojiště a zdánlivě rozhodnutý zápas zdramatizoval. Střídající útočník Blažek čtvrt hodiny před koncem skvěle prokličkoval mezi domácími zadáky a ranou pod břevno dostal sparťany pod tlak. Slovan se tím nadechl k velkému náporu, domácího brankáře Vaclíka postrašila rána Šurala i hlavička Štajnera, která se už málem snášela za brankovou čáru. Štajner vzápětí neuspěl ani s přízemní střelou. Těsné vítězství už Sparta uhájila, v samém závěr byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen hostující Vácha.
Martin Gregor pha

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud