27. listopadu 2012 • 14:40

FOTO: Sparťan Kadlec poprvé trénoval, v masce dával góly

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po utkání v Mladé Boleslavi Václava Kadlece odváželi do nemocnice s těžkým poraněním hlavy, s kariérou talentovaného útočníka to vypadalo hodně špatně. Léčba naštěstí probíhá nad očekávání dobře. Necelé tři týdny po fraktuře lebky už mladý sparťan poprvé trénoval s mužstvem. Ve speciální masce se připravoval bez úlev, zdravotní pauza se na jeho výkonu téměř nepodepsala.



Po srážce v hlavičkovém souboji s mladoboleslavským Martinem Nešporem měl Kadlec proraženou lebku. Zranění vypadalo hodně ošklivě, sparťanský útočník opouštěl trávník s dírou v hlavě. Kvůli vpáčené zlomenině čelní kosti musel na operaci.

Teď si na Letné mohou zhluboka vydechnout. Jeden z nejtalentovanějších fotbalistů v Česku se z nepříjemného střetu rychle oklepal. Necelé tři týdny po zápase s Boleslaví už poprvé naplno trénoval s mužstvem.

Kadlec na trénink vyběhl ve speciální masce vyrobené z karbonu, kterou mu na míru připravili v Německu. „Už minulý týden jsem s ní běhal, teď to ale byl první trénink, do kterého jsem s ní naskočil a absolvoval ho celý s týmem,“ uvedl na oficiálním klubovém webu sparta.cz.  

Při tréninku používá Václav Kadlec speciální ochrannou masku
Při tréninku používá Václav Kadlec speciální ochrannou masku

Kariéra dvacetiletého hráče, který na podzim nabral fantastickou formu, v ohrožení není. S maskou se Kadlecovi trénovalo dobře. Připravoval se bez úlev, střílel i první góly.

„Vůbec nijak mě maska nelimituje. Až mne překvapilo, jak je lehoučká, protože ani nevím, že ji na hlavě mám. Orientace v prostoru je s ní úplně bez problémů a při tréninku mi vůbec nevadila,“ pochvaloval si mladý střelec.

Kadlecova rekonvalescence probíhá výborně, útočník by měl být připravený do ostrých zápasů v jarní fázi. „Bylo to dobré, žádný tréninkový deficit jsem necítil, hrálo se mi skvěle,“ dodal k první přípravě po zranění.

Po vážném zranění je Václav Kadlec zpátky v přípravě SpartyFoto sparta.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud