10. listopadu 2012 • 08:01

Sparťan Kadlec o díře v hlavě: Nebolelo to, chtěl jsem hrát dál

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Při pohledu na jeho díru v hlavě naskakovala husí kůže, horší obrázek fotbalová Gambrinus liga dlouho nepamatuje. Václav Kadlec ale bere své zranění z utkání s Mladou Boleslaví s nadhledem. Určitě také proto, že mu nehrozí žádné trvalé následky. "Myslel jsem, že to bude dobrý," prozradil dvacetiletý útočník Sparty v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport.



Ke zranění došlo minulý týden v sobotním ligovém utkání. Václav Kadlec se v hlavičkovém souboji srazil s Martinem Nešporem, tvrdý střet odnesl hrůznou dírou na čele.

"V první chvíli jsem měl vyražený dech, takže jsem se držel za břicho a o hlavě jsem vůbec nevěděl. Doktor mě odváděl ven ze hřiště a hned říkal: Střídáme! A já na to: Doky, proč, vždyť mám jen vyraženej dech, to bude dobrý," popsal Kadlec moment z osmé minuty.

"Nebolelo to. Asi jsem byl v takovém šoku, že jsem to necítil. Když se čekalo chvíli na sanitku, seděl jsem tam zabalený v dece a žádné velké bolesti jsem neměl," pokračoval Kadlec.

Útočník byl celou dobu při vědomí, dokonce chtěl původně pokračovat ve hře. "Pak jsem ale viděl reakce kluků na lavičce, jak na mě koukají, a došlo mi, že to bude horší," odtušil.

Václav Kadlec věří, že ve Šmoně mohl Spartě pomoci k lepšímu výsledku.
Video se připravuje ...

Kadlec ostrý střet odnesl vpáčenou zlomeninou čelní kosti, kvůli které musel na operaci. "Byla možnost, že by se to řešilo bez operace, ale zůstala by mi díra v hlavě. Rekonvalescence by trvala víceméně stejně, ale to mi i z estetického důvodu přišlo divné. Rozhodnutí bylo na mně," vysvětlil důvody pro operaci.

Sparťanský talent, který se na podzim dostal do parádní formy, se do plné přípravy zapojí až v zimní přestávce. "Teď na podzim si už nezahraju, ale budu mít aspoň měsíc na to, abych potrénoval a byl na zimní přípravu v kondici," přiblížil svou budoucnost.

Hráč je po operačním zákroku už v domácím léčení, v neděli se chystá zajít na stadion povzbudit spoluhráče při zápase s Brnem. "Ven zatím nechodím, doktor mi říkal, ať zůstanu doma. Ale v neděli se určitě půjdu podívat na kluky. A možná zajdu i v sobotu na trénink, protože se doma nudím," nastínil svůj nejbližší program.

Na čele se Kadlecovi objevil hrůžně vyhlížející ďolík
Na čele se Kadlecovi objevil hrůžně vyhlížející ďolík

Velký exkluzivní rozhovor s Václavem Kadlecem čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud