28. listopadu 2012 • 16:30

Tecl, Štípek, či nebojácní nováčci. Vyberte překvapení podzimu

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA ISPORT.CZ | Nebylo nutné se spoléhat jen na osvědčené hvězdy, objevily se noví zajímaví fotbalisté a další přijemná překvapení. Podzim jich v Gambrinus lize přinesl hned několik. Hlasujte pro jedno z pěti vybraných ve druhém dílu fotbalové ankety serveru iSport.cz.



Kanonýr Stanislav Tecl
Kapitán Jihlavy Stanislav Tecl vstřelil Spartě vyrovnávací gól, který padl z ofsajdového postaveníFoto Pavel Mazáč Sport

Před začátkem sezony neměl Stanislav Tecl ve svých statistikách ani jeden prvoligový gól, za podzim jich stihl dát hned deset. Kdyby kvůli zranění nevynechal pět posledních kol, mohl být nejúspěšnějším kanonýrem soutěže.

I tak se před teprve dvaadvacetiletým jihlavským kapitánem se rýsuje velká budoucnost, blízko má i k první pozvánce do reprezentace.

Plzeňský objev Štípek
Velký talent David Štípek nastoupil o víkendu za Plzeň, ačkoliv se předtím ze zdravotních důvodů omluvil ze srazu jednadvacítkyFoto Jaroslav Legner (Sport)

V Plzni vytáhli z klobouku další talent přesně podle vzoru Vladimíra Daridy. Také současného reprezentanta před rokem znal jen málokdo, stejně to platilo před začátkem sezony v případě dalšího odchovance Viktorie.

Štípek si odbyl prvoligový debut teprve ve 2. kole a nabízenou šanci dokázal naplno využít. Nejvíc zazářil při vítězství v Liberci, kde dvacetiletý záložník vstřelil i svůj premiérový ligový gól.

Výkony nováčků
Fotbalisté Brna se s Pohárem České pošty loučí překvapivě už ve druhém kole. Zbrojovka prohrála s třetiligovými Rosicemi 1:2 (ilustrační foto)Foto Sport

Jejich údělem je obvykle urputný boj o záchranu. Tentokrát si nováčci počínají mnohem víc odvážně. Jihlava dokonce nejdéle ze všech 16 týmů Gambrinus ligy čekala na porážku – až do 8. kola.

Jejím prvním přemožitelem se stal druhý nováček Brno. Tradiční klub, který se vrátil do nejvyšší soutěže po roční pauze, dokonce přezimuje v horní polovině tabulky. To je výsledek, s jakým se dopředu také určitě nepočítalo.

Jablonecká obroda
Hráči Jablonce slaví vítězství nad Hradcem KrálovéFoto ČTK

V minulé sezoně spadli do průměru, nyní se zase ve velkém stylu vrátili na vrchol. V Jablonci si mohou po podzimu troufat na svůj první titul, zatím jsou k němu po Plzni nejblíže.

Týmový úspěch stejně jako v minulých letech stojí na gólech Davida Lafaty, k tomu má Jablonec nejlepší bilanci na hřištích soupeřů, kde jako jediný během podzimu neprohrál.

Divácký zájem v Ostravě
Na další ze záchranářských duelů Baníku přišlo na Bazaly téměř šest tisíc divákůFoto ČTK

Kdyby se pořadí v lize počítalo podle diváků na domácích utkání, Ostrava by místo spodních pater tabulky stála na pohárových příčkách. Ani jednou na podzim neklesla návštěva na Bazalech pod pět a půl tisíce diváků, což se povedlo jedině v Plzni.

Minulostí jsou tribuny zaplněné hluboko pod prvoligovým průměrem. V Ostravě už je prostě zase spolehnutí na podporu z hlediště.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud