30. listopadu 2012 • 08:00

Řepku mrzí jednání Poborského: Nenapsal mi ani smsku

Autor: kub, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angažmá v Českých Budějovicích skončilo pro Tomáše Řepku rozpačitým, předčasným rozvázáním smlouvy. Vedení klubu přerušení spolupráce s osmatřicetiletým stoperem oznámilo stručnou tiskovou zprávou. Řepkovi se neozval ani majitel klubu Karel Poborský, jeho dlouholetý spoluhráč a kamarád.



Divný, hořký konec podruhé. Opět bez fanfár, potlesku diváků spojeným se slzami dojetí. Tomáš Řepka se z Českých Budějovic pakoval téměř úplně stejně, jako před rokem ze Sparty.

"Myslím si, že jsem si to od Českých Budějovic nezasloužil. I když jsem si na to sám samozřejmě naběhl tou červenou kartou," uvědomuje si ostřílený matador, že si zbytečným vyloučením v Jablonci konec v Budějovicích sám urychlil.

"Na začátku mě plácali po ramenou a vyprávěli, jak jsem to tam přišel zachránit, že se to povedlo. A za tři měsíce bylo všechno jinak. Jihočeši jsou zkrátka složitější, to každý ví," prozrazuje Řepka v rozhovoru pro Sport Magazín.

Řízný stoper přišel do Budějovic v lednu s velkou slávou, jako zachránce týmu a nová mediální tvář, která na jihu Čech zvedne zájem o fotbal. Na jaře skutečně všechno šlapalo velmi dobře.

Novému Sport Magazínu dominuje otevřený rozhovor s Tomášem Řepkou Novému Sport Magazínu dominuje otevřený rozhovor s Tomášem ŘepkouFoto Archiv Sport

Řepka měl velkou zásluhu na tom, že se mužstvo udrželo v první lize. Předváděl výborné výkony a klub s ním bez mrknutí oka prodloužil smlouvu.

Jenže na podzim stačilo pár nepovedených zápasů, příchod nového trenéra, zbytečná červená a všechno se otočilo.

"Vím, kde je zakopaný pes, ale nechci o tom mluvit, není to publikovatelné. Ani se to nehodí. Ale vím, proč k takovému kontrastu došlo," ohlíží se za svým posledním angažmá Řepka.

Zkušený hráč se poslední měsíc a půl připravoval individuálně, kvůli pětizápasovému trestu ho klub vyřadil z kádru. A že s ním přestal počítat definitivně, oznámil prostřednictvím tiskové zprávy.

Řepkovi se neozval ani majitel týmu Karel Poborský, dlouholetý spoluhráč, kamarád a člověk, který stál za jeho příchodem do Českých Budějovic. "S Karlem jsem vůbec nemluvil, co jsem byl v Budějovicích, viděl jsem ho možná třikrát. Jeho názor neznám," krčí rameny obránce.

"Kamarád mi akorát volal, že to komentoval. Přišlo mi to úsměvné – do novin řekne spoustu věcí, ale mně osobně ne. Aspoň kdyby mi zavolal nebo napsal esemesku, nakonec přece tyhle věci zná ze Sparty," dodává s úsměvem.

Jak reagoval Poborský? "Přišel trenér a řekl, že už ho nepotřebuje. Diskutovali jsme o tom, probírali jsme to zleva, zprava. Ale když trenér řekne, že hráče nechce, tak vedení přece proti němu nepůjde," vyjádřil se v rozhovoru pro idnes.cz.

Velký rozhovor s Tomášem Řepkou čtěte v pátečním Sport Magazínu

Tomáš Řepka (vlevo) si v úterý definitivně plácl s Karlem Poborským a oba zpečetili jeho přestup do Budějovic
Tomáš Řepka (vlevo) si v úterý definitivně plácl s Karlem Poborským a oba zpečetili jeho přestup do Budějovic

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud