Stanislav Hrabě
5. ledna 2013 • 21:00

Slavia hledá bohatého partnera, přiletí miliony s Emirates?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zima plná hledání čeká fotbalovou Slavii. Tým trenéra Petra Rady vyrazil na soustředění do Špindlerova Mlýna bez útočných posil. Rozpracovaných hráčů mají sešívaní několik, zatím ale v Edenu nikdo nepodepsal. Ještě důležitější je ale pro Slavii jednání o novém generálním partnerovi klubu. Pokud by tohle klaplo, miliony na posily by se v kase červenobílých mohly objevit. Ve hře jsou podle deníku Sport dva zájemci.



Prvním je nadnárodní firma na vodohospodářské služby Veolia, druhým pak arabská letecká společnost Emirates. V případě dohody s druhým subjektem by se pro červenobílé otevřel brazilský trh – jejich hráče Arabové obdivují – a šéf skautingu polyglot Luboš Kubík je nachystaný začít jednání.

Kdyby se finanční vzpruha překlopila na stranu Veolie, či by zůstalo vše při starém, lov na posily by se upnul tradičním směrem: na Slovensko. Vysněný Filip Šebo hltá přírodní a kulturní krásy na dovolené v Peru.

„Nevím, co se doma děje,“ vzkázal z Machu Picchu. Před Vánocemi byl v Praze, nároky na mzdu má ovšem vyšší, než mu bylo nabídnuto. Ve Slovanu Bratislava bral 10 tisíc eur měsíčně (250 tisíc korun), vedení Slavie nehodlá jít za hranici 150 tisíc korun. U nikoho.

Kromě několika dalších hráčů působících na Slovensku jsou údajně ve hře i bývalí čeští reprezentanti.

Olomoucký Michal Hubník nabídku dostal, původně měl být náhradou za Martinu Latku (plus doplatek), jehož Sigma oslovila. Z toho sešlo, zájem o Hubníka z pražské strany ovšem zůstal. Posvětit jeho odchod, nebo ho definitivně zatrhnout má nový sportovně-obchodní manažer Zdeněk Psotka. Až se rozkouká.

Červenobílý dres by podle posledního vývoje už neodmítal obléknout Martin Fenin. Německý klub Energie Cottbus s ním nepočítá, hráč je ochoten jít s platem dolů. Vešel by se tak do limitů Slavie, jimiž ještě před několika týdny opovrhoval.

O kom se mluví v souvislosti s příchodem do Slavie

DAVID DEPETRIS (24, Argentina, naposledy Trenčín) Volný hráč. Typický zakončovatel, na něhož musí ostatní pracovat.

MARTIN FENIN (25, Česko, Cottbus) Nedávný velký příslib českého fotbalu. Potřebuje už znovu pravidelně hrát.

MICHAL HUBNÍK (29, Česko, Olomouc) Vyzrálý střelec. Čeká ale, zda doma v Olomouci získá větší důvěru.

FILIP ŠEBO (28, Slovensko, naposledy Slovan) Skončila mu smlouva, mocně touží po angažmá v americké MLS. Gólový ranař.

DÁVID ŠKUTKA (24, Slovensko, Košice) Urostlý bijec, jemuž končí za půl roku smlouva. Informovala se na něj i Sparta.

Vysedávání na lavičce znal Martin Fenin v Cottbusi více, než by se mu zamlouvalo. Teď už s ním klub nepočítá a hráč je v hledáčku pražské Slavie.
Vysedávání na lavičce znal Martin Fenin v Cottbusi více, než by se mu zamlouvalo. Teď už s ním klub nepočítá a hráč je v hledáčku pražské Slavie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud