Jonáš Bartoš
15. ledna 2013 • 15:50

Kweuke dobíhal na soustředění poslední, Lavička ho bránil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že kondice Lea Kweukeho není zrovna ideální, tuší ve Spartě asi každý. Druhý den kondičního soustředění ve Františkových Lázních tuto variantu jen potvrdil. Kamerunský tank se při dopoledním výběhu místním parkem trápil a vyčerpaný končil mezi posledními hráči. „V této fázi přípravy se s objemem každý hráč vypořádává jinak,“ zastal se letenského útočníka trenér Vítězslav Lavička.



Soustředění Sparty v lázeňském městečku má náročný program. Posilovna, balanční cvičení, výběhy v lese, pak hra v hale nebo na umělém trávníku. „Strávíme tady šest dní, ten pobyt je hodně pracovní. Trénujeme ve dvou blocích s velkým objemem,“ přiblížil sparťanský trenér program týmu.

Úterní dopolední blok končil kondičním běháním v místním parku. Hráči v plném zatížení na hranici aerobního prahu běhali poměrně dlouhé okruhy. Někteří jedinci zvládli předepsané úseky celkem v pohodě, zejména mladší hráči z béčka působili svěžím dojmem.

Naopak Leonard Kweuke, dosavadní sparťanská jednička v útoku, toho měl po náročném dopoledni plné zuby.

„V téhle fázi se s tréninkovým objemem každý hráč vypořádává jinak. Je třeba to zohlednit. Ale máme adekvátní fakta v podobě kondičních testů, podle těch stavíme,“ reagoval na dotazy ohledně Kweukeho fyzické připravenosti Lavička.

„Dneska byli hráči rozdělení do tří skupin na základě výsledků, které jsme si zjišťovali v nedávné době,“ dodal Lavička. Kweuke běhal ve třetí skupině. Na první pohled bylo znát, jak náročný trénink těžko zvládá.

Bony se taky skoro pozvracel

Ve Spartě je nyní pět útočníků (vedle Kweukeho ještě Kadlec, Balaj, Lafata a Bednář). Mohlo by tak dojít k tomu, že kamerunského bijce přetlak v ofenzivě semele a skončí na lavičce náhradníků.

„Leo pracuje velmi poctivě. Říct nějaký bližší závěr ale nechci. Celkově je to o tom, abychom tady nabrali co největší kondici, zápasy nás teprve čekají,“ bránil Lavička kamerunského ostrostřelce s tím, že o sestavě a kádru se bude rozhodovat až v přípravných zápasech.

Fotbalisté Sparty na soustředění ve Františkových Lázních. Vedle výběhů do terénu si vyzkoušeli i aerobik...
Video se připravuje ...

Letenský kouč má podobné zkušenosti s Bony Wilfriedem, kterého před lety zapracovával do sestavy Sparty. Bonymu také chyběla fyzická připravenost, na jednom z prvních kondičních tréninků pod Lavičkou se málem pozvracel.

„Bony si na zátěž zvykl velmi rychle, pak ukázal velký výkonnostní posun. Dnes je platným hráčem v zahraničí. Kondice je samozřejmě nedílnou součástí toho, aby hráči byli připraveni. Nicméně fotbal se hraje s míčem, proto se snažíme do tréninkového procesu, pokud to podmínky umožňují, zakomponovat i práci s míčem,“ uvedl Lavička.

Bednář bojuje o smlouvu

Až na základě výkonů na hřišti se objasní i osud Romana Bednáře, který je ve Spartě na zkoušku a bojuje o smlouvu.

„Otázka další spolupráce s Romanem je předčasná. Jsme ve fázi hrubé přípravy. Po návratu z Františkových Lázní ho uvidíme v akci při zápasech. Ale už teď si s míčem počínal s velkým zaujetím, byť na něm bylo znát, že delší dobu nehrál. Celkově pracuje velmi dobře,“ pochválil bývalého reprezentanta.

Leo Kweuke na své spoluhráče při výběhu často dost ztrácel...
Leo Kweuke na své spoluhráče při výběhu často dost ztrácel...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud