Jonáš Bartoš
15. ledna 2013 • 13:00

Sparťané jako „dámičky“. V přípravě se mučí i aerobikem!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soustředění fotbalové Sparty rozhodně není žádná lehká seance. Tým pod vedením Vítězslava Lavičky polyká tréninkové dávky ve Františkových Lázních. Fyzickou kondici nabírají Letenští i netradičním způsobem. Při dopolední fázi absolvovala část mužstva i lekci aerobiku pod dohledem zkušené lektorky.



Sparťané na první část zimního soustředění zamířili do Františkových Lázní, pětitisícového lázeňského městečka poblíž německých hranic. V mrazivém dni, kdy teploměr ukazoval okolo šesti stupňů pod nulou, hráče okukuje jen několik místních fandů. Jinak zde má tým přesně to, co potřebuje – klid na práci a výborné podmínky pro přípravu na jarní část sezony.

Zimní - většinou hráčů neoblíbená - tréninková lopota, začíná v úterý krátce před desátou dopoledne. Sparťané se schází v posilovně místního Aquafora. Jedna parta zůstává u posilovacích strojů, druhá míří do haly na balanční cvičení.

Na parketách plní pokyny trenérů i trojice Bednář, Lafata, Vácha, tedy tři nováčci na soupisce Sparty. Kondiční trenér Pavel Rada rozděluje hráče do dvojic, které se u jednotlivých stanovišť střídají po třiceti vteřinách. Jede se naplno, nejrůznější druhy balančních cvičení dávají hráčům zabrat.

Na rozpaky není čas

Ani v další fázi se neservírují žádné úlevy. Naopak, mužstvo nečekaně zbystří, když do místnosti přijde vytrénovaná dáma, zkušená lektorka fitness. Hráči si poté berou bedýnky a pod jejím vedením začínají cvičit aerobik!

Matějovský, Lafata a další nevypadají překvapeně. Stejnou lekci už o den dřív absolvovali jejich spoluhráči z druhé skupiny, kteří úterní dopoledne strávili v posilovně. Přesto vzbuzuje typický ženský sport v podání profesionálních fotbalistů lehké úsměvy.

Fotbalisté Sparty na soustředění ve Františkových Lázních. Vedle výběhů do terénu si vyzkoušeli i aerobik...
Video se připravuje ...

„Dívejte se před sebe do zrcadla, ať víte, jak u cviků vypadáte,“ zahajuje sympatická cvičitelka sparťanskou dvacetiminutovku aerobiku. Za zvuku dunivé taneční muziky ukazuje jednotlivé cviky sportu, který někteří hráči zkouší poprvé.

Někdo (například útočník Bednář) zvládá nefotbalovou disciplínu s úsměvem, jiným dělá přešlapování na bedně do rytmu a kopírování pohybu lektorky očividné problémy. Všichni ale další část tréninkové jednotky zvládají, dočkají se pochvaly i od jejich předcvičovatelky.

Balon až odpoledne...

Na závěr dopolední části tréninku si hráči nazouvají tenisky, nasazují kulichy a míří na výběh do místního parčíku. Běhají se okruhy na hranici aerobního prahu, což každému z nich hlídá přísný sporttester.

Jde o nejnáročnější fázi, po níž většina z nich zhluboka vydechuje. Pak už zbývá jen vyklusání do hotelu na pokoje. Sprcha, oběd, krátká regenerace a jde se znovu. Na odpolední fázi, kde už hráči uvidí balon...

Lukáš Vácha posiluje na trampolíně
Lukáš Vácha posiluje na trampolíně

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud