Jakub Konečný
26. ledna 2013 • 10:30

Další ostuda nebude, slíbil kouč Lavička. Sparta pustí hráče do repre

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva roky starý průšvih fotbalové Sparty z konce zimní přípravy se opakovat nebude. Tehdy Václav Kadlec, Tomáš Pekhart a Manuel Pamič neodjeli plnit své reprezentační povinnosti a nastoupili pod jinými jmény v přípravném duelu v barvách Pražanů. Tentokrát průšvih nehrozí. „Počítáme, že dva až tři naši hráči by z herního kempu ve Španělsku mohli odjet plnit reprezentační povinnosti,“ přiznává kouč Vítězslav Lavička.



Trenér Sparty neskrývá, že by bylo příjemnější, kdyby měl mužstvo před bitvou s Chelsea v Evropské lize pohromadě. Jenže reprezentaci čeká příprava s Tureckem a kouč národního týmu Michal Bílek chce vidět letenské reprezentanty v akci. Lavička prý dobře ví, koho by se nominace týkala.

Rozhodnutí fotbalové asociace a kouče Bílka plně respektuje. „I pro Spartu je dobrá reklama mít hráče v reprezentaci,“ nachází klad startu svých svěřenců za národní tým. „Je třeba taky reálně vidět, že pro reprezentaci je to poslední příprava před jarní kvalifikací.“

Před soustředěním ve Španělsku má letenský kouč svých starostí dost. V kádru je totiž řada marodů. Zatímco krajní bek Pamič bude fit, třeba v případě zkušeného stopera Jiřího Jarošíka to zdaleka neplatí.

„Podstoupí magnetickou rezonanci a na základě tohoto kontrolního vyšetření bude stanoven další postup,“ nechává verdikt na lékařích.

Na soustředění do Španělska by mělo odcestovat 24 hráčů do pole a dva brankáři. Na letenský tým by tam měly čekat čtyři přípravné zápasy.

Utká se s třetiligovým španělským týmem San Fernando (30. ledna), s čínským Kuang-čou (mistr Číny, 2. února), s ruským týmem Kubaň Krasnodar (4. února) a s rumunskou Concordií (6. února).

Rozhovor s trenérem Sparty Lavičkou čtěte v sobotním deníku Sport.

Vítězslav Lavička na střídačce Sparty.
Vítězslav Lavička na střídačce Sparty.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud