31. března 2013 • 17:15

STATISTIKY: Chloubou Sparty byla ofenziva, Plzeň netrefila branku

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta ovládla ligový šlágr jara s Plzní. Vyhrála 1:0 a měla navrch. Lídra tabulky přehrála ve všech směrech. Pýcha Západočechů, ofenzivní hra, byla tentokrát hlavní zbraní Pražanů, kteří lídra tabulky přestříleli. Sparta se navíc prosazovala kombinační hrou a střelami po vypracovaných akcích, naopak Plzeň hrozila ze vzduchu. Ukazují to statistiky, které připravila „PANINI DIGITAL - SPORTATTACK". Plzeň netrefila ani jednou branku.



Letenští se totiž pokusili za celý zápas patnáctkrát ohrozit branku soupeře. Osmkrát pálili na Kozáčika z pozice uvnitř pokutového území, sedmkrát to zkoušeli z větší vzdálenosti. Hned ve dvanácti případech pálili na branku po souvislé akci, třikrát zakončovali po rozehrání standardní situace.

Statistiky ukázaly v posledních letech na Letné téměř nevídaný jev. Sparta hned z 66 procent sahala k zakončení přízemní ranou nohou. „Někdejší tradiční“ letenská taktika nakopávaných míčů na obrovitého útočníka zmizela. K zakončení hlavou se tým kouče Vítězslava Lavičky dostal čtyřikrát, ale právě po takové akci zaznamenal David Lafata vítězný gól.

Podívejte se na statistické zajímavosti z utkání Sparta - Plzeň.Foto Sport

Plzeň v koncovce o třídu zaostávala, k ohrožení branky Sparty se dostala jen čtyřikrát, ale ani jednou „viktoriáni“ nemířili mezi tyče, byť některé pokusy jen těsně minuly tyč. Západočeši třikrát zakončovali po vypracovaných akcích, naopak až na jednu výjimku se nedostali ke své silné zbrani – standardním situacím, jež rozehrává špílmachr Pavel Horváth.

Západočeši stříleli na Letné výhradně z pozice uvnitř pokutového území, tři ze čtyř ohrožení branky gólmana Tomáše Vaclíka pak přišlo hlavou. Nebylo však přesné. I proto Sparta zápas, byť těsně, vyhrála.

Podívejte se na statistické zajímavosti z utkání Sparta - Plzeň.
Podívejte se na statistické zajímavosti z utkání Sparta - Plzeň.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud