Pavel Janega
21. července 2013 • 22:30

Jihlavo, kde byli obránci? Lafata střílel góly, Matějovský tvořil

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla smršť! Davidu Lafatovi, novému kapitánovi Sparty, stačilo pouhých jedenáct minut na to, aby dvěma góly odstřelil Vysočinu Jihlava. K vysoké výhře letenského celku (4:1) přispěl také Marek Matějovský. "Jeho výkon byl pro Spartu nejdůležitější," prohlásil Horst Siegl, ikona klubu v roli televizního experta.



Sparťané nebyli po čtvrtečním zápase Evropské ligy s Häckenem (2:2) v optimální pohodě, sami to připustili. V Jihlavě si však spravili náladu dokonale. Do zápasu vlétli jako ničivé tornádo a podobně jako před třemi dny se dvakrát trefil do sítě soupeře David Lafata.

Na obě branky si vymezil úvodních jedenáct minut. Tu první zaznamenal z penalty, kterou Sparta vybojovala už ve druhé minutě po prvním rohovém kopu! Po hlavičce Ondřeje Švejdíka, který tentokrát nastoupil v základní sestavě, si na míč sáhl rukou někdejší sparťan Milan Kopic. Následný pokutový kop proměnil Lafata s přehledem, gólmana Jaromíra Blažka poslal na druhou stranu.

"Rychlá branka nám pomohla. Uklidnili jsme se," pochvaloval si záložník Josef Hušbauer během rozhovoru pro Fanda TV.



Jeho slova potvrdila akce, kterou Letenští předvedli o devět minut později. Marek Matějovský úžasným pasem do běhu našel Václava Kadlece v šestnáctce Jihlavy a mladý útočník Sparty naservíroval balon zkušenějšímu kolegovi Lafatovi. Střílel z malého vápna a musel uspět, i kdyby nechtěl... Blažek byl bez šance.

"Když jsme hráli se Švédy, bylo to složitější. Teď jsme se před branku soupeře dostávali docela snadno," prohodil Hušbauer.

Zejména díky Matějovskému, jenž hrál oproti předchozímu zápasu jako vyměněný. Jeho přihrávky nelétaly na kopačky soupeře, ale do prostorů, kam zamýšlel.

Horst Siegl, někdejší útočník Sparty, označil Matějovského hru za nejdůležitější v tomto utkání. "Přečníval všechny. To geniální myšlení, zrychlení. Byly tam i momenty, kdy skluzoval a bojoval směrem dozadu," rozplýval se.



"Marek je výborný, tu přihrávku umí dát skvěle. Pro mě osobně je výborné, že v týmu zůstal," doplnil Hušbauer, který byl dalším střelcem Sparty. Po půlhodině využil chytrosti Davida Lafaty, jenž mu přepustil Costovu přihrávku, a nadvakrát pokořil jihlavského brankáře.

Čtvrtou branku přidal ve druhém poločase hlavou Václav Kadlec. A kdyby měli sparťané přesnou mušku i v jiných případech, mohl být debakl Jihlavy daleko vyšší.

Gólman Jihlavy Jaromír Blažek byl pořádně naštvaný. Od Sparty dostal doma čtyři branky.
Gólman Jihlavy Jaromír Blažek byl pořádně naštvaný. Od Sparty dostal doma čtyři branky.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 7. • 20:15
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava
1:4
ONLINE
21. července
20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 43. Šimonek

Hosté: 3. Lafata, 11. Lafata, 32. Hušbauer, 56. Kadlec

Sestavy

Domácí: Blažek – Tlustý, Šourek, Kopic, Marek – Masopust (71. Kliment), Koloušek, Jungr, Karlík, Vaculík (89. Kosak) (C) – Šimonek (69. Přeučil) (náhradníci: Kučera, Josl, Mikula, Hanuš)

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Kadlec (84. Skalák), Vácha, Matějovský (76. Vacek), Hušbauer, Přikryl – Lafata (82. Juliš)(C) (náhradníci: Pauschek, Polom, Čermák, Čech)

Náhradníci

Domácí: Hanuš, Josl, Mikula, Kliment, Kučera, Kosak, Přeučil

Hosté: Čech, Pauschek, Polom, Vacek, Čermák, Skalák, Juliš

Karty

Domácí: Kopic

Hosté: Holek

Rozhodčí

Kocourek – Mencl, Blažej

Stadion

Návštěva

4155 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud