22. července 2013 • 12:39

Lafata před legendou. Kapitán Sparty má víc gólů než Skuhravý

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned na začátku sezony se dočkal David Lafata zajímavého posunu v historických statistikách. Kapitán Sparty se po dvou gólech v utkání proti Jihlavě dostal v počtu ligových gólů před Tomáše Skuhravého. Druhý nejlepší střelec MS 1990 jich má na kontě 129, Lafata už o jeden víc.



Lafatovy ligové góly
27 - České Budějovice
6 - Austrie Vídeň
88 - Jablonec
9 - Sparta

V prosinci 2011 překonal stovkovou hranici, ale jeho gólový apetit se zdaleka nezastavil. Výjimečné střelecké záznamy Davida Lafaty ukazují, že tak výjimečného střelce už Gambrinus liga dlouho neměla. V Klubu ligových kanonýrů, kam se započítávají góly z nejvyšších soutěží v Evropě, stoupá neustále vzhůru.

Po dvou gólech do sítě Jihlavy se posunul se 130 trefami na 24. místo. A určitě si musí cenit, že po víkendu o jeden gól předstihl Tomáše Skuhravého. Legenda, která sázela góly především za Spartu a Janov, se ocitla za ním.

Lafatovo tempo je na české poměry skutečně neuvěřitelné. Od začátku minulé sezony už za sebou nechal další významná jména. Například Ladislava Vízka (115), Václava Maška (121), nebo Antonína Puče (123).

Sparťanští střelci Václav Kadlec a David Lafata. V Jihlavě nastříleli celkem tři góly
Sparťanští střelci Václav Kadlec a David Lafata. V Jihlavě nastříleli celkem tři góly

Mezi aktivními fotbalisty v počtu ligových gólů Lafata stále vede – nejblíž se za ním drží Milan Baroš se 110 góly. Navíc není vůbec vyloučené, že se stane vůbec nejlepším střelcem v historii samostatné české soutěži.

Tam je momentálně druhý se 124 brankami, první Horst Siegl jich má o 16 víc. Vzhledem k tomu, že v posledních třech sezonách Lafata nastřílel vždy alespoň 19 gólů, není vůbec nereálné, že to stihne ještě před koncem právě zahájené sezony.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud